„Lukoil“ nesidomi „Orlen Lietuva“, teigia „Lukoil Baltijos“ vadovas

Rusijos naftos koncernas "Lukoil" nesidomi didžiausio Lenkijos naftos koncerno "PKN Orlen" valdoma bendrove "Orlen Lietuva", teigia "Lukoil Baltijos" vadovas Ivanas Paleičikas.

"Lukoil" tikrai neis. Laikai keičiasi, viskas keičiasi, to kas buvo prieš penkerius metus, negalima taikyti šiandienai", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė I.Paleičikas.

Pasak I.Paleičiko, šuo metu dauguma naftos perdirbimo įmonių Europoje dirba nuostolingai ir nežinia, kada dirbs pelningai.

"Mažeikiuose yra ir technologinių problemų, gamykla atsiliko nuo laikmečio, kiti pažengė gerokai toliau. Šiandien Mažeikiams dirbti pelningai galimybių beveik nėra", - teigė jis.

Jis taip pat nesureikšmino naftos tiekimo į Mažeikius būdo - tokią tiekimo schemą, kai nafta atkeliauja tanklaiviais, turi ne tik Mažeikiai.

Be to, I.Paleičiko teigimu, šiuo metu Europoje parduodama apie 11-ka naftos perdirbimo gamyklų.

"Ta gamykla turi tokią kvailą istoriją - kas nuperka, tas bankrutuoja. Įsigijo trečia bendrovė - ir taip pat turi problemų", - teigė "Lukoil Baltijos" vadovas.

Trečiadienį skelbta, kad mažiausiai 7 Rusijos ir kitų šalių bendrovė susidomėjo didžiausio Lenkijos naftos koncerno "Orlen" valdoma bendrove "Orlen Lietuva". Tačiau jei "PKN Orlen" ir nuspręstų parduoti įmonę Lietuvoje, vargu ar pavyktų atgauti tiek, kiek investavo patys - 3,7 mlrd. JAV dolerių.


Šiame straipsnyje: Mažeikių naftapkn orlen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių