„Lukoil Baltija" pusę parduodamo benzino ketina importuoti

Didžiausio degalinių tinklo Lietuvoje savininkė "Lukoil Baltija" šiemet iš bendrovės "Orlen Lietuva" benzino ketina pirkti mažiau, nes apie pusę kiekio ketina įsivežti iš užsienio.

"Lukoil Baltija", praėjusią savaitę jau sulaukusi pirmojo tanklaivio su 10 mln. litrų 95 markės benzino, tikisi, jog tai padės sumažinti mažmenines degalų kainas, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Mums jau atsibodo mokėti brangiau nei kainuoja kitur. Benzino kaina priartėjo prie keturių litų už litrą, pirkėjai nebeturi pinigų, vartojimas krenta. Mums reikia ką nors daryti, kad tos kainos mažėtų", - teigė "Lukoil Baltija" vadovas Ivanas Paleičikas.

Anot jo, bendrovė iš degalų importo neplanuoja uždirbti.

"Tuos pinigus atiduosime vartotojams, bet mums daugiau sąnaudų taip pat nebus. Žmonės realiai pigimo nepamatys, nes kainos degalinėse keičiasi dinamiškai. Kai jau turėsime degalus degalinėse, sumažinsime kainą 3-4 centais už litrą, atitinkamai ir visi kiti tinklai taip padarys", - teigė I.Paleičikas.

Pasak jo, pirmojo tanklaivio sulaukusi bendrovė gautą benzino kiekį parduos maždaug per mėnesį. Šiemet apie pusę parduodamo Lietuvoje kiekio "Lukoil Baltija" ketina importuoti, likusi dalis bus perkama iš "Orlen Lietuvos", su kuria jau sudarytos metinės degalų tiekimo sutartys.


Šiame straipsnyje: Lukoil BaltijaLukoil

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių