„Luidas“ Didžiasalyje statys izoliacinių medžiagų ir plytų gamyklas

Vilniaus statybos, kelių tiesimo ir remonto bendrovės "Luidas" antrinė įmonė "Luido keramika" naująją plytų gamyklą Didžiasalyje ketina statyti tik apie 2014-uosius. Pirmiausia įmonė miestelyje statys mineralinių izoliacinių medžiagų gamyklą.

"Pirmiausia ruošiamės statyti mineralinių izoliacinių medžiagų, kurios bus gaminamos ir iš molio, gamyklą. Šiuo metu laukiame patvirtinimo iš Lietuvos verslo paramos agentūros dėl 15 mln. litų ES paramos ", - sakė "Luido keramikos" generalinis direktorius Ričardas Dapkus.

Anot R.Dapkaus, gamyklos statybą ketinama pradėti šiemet, ji truktų maždaug dvejus metus. Gamykloje būtų įdarbinta apie 80 darbuotojų.

Anot jo, vietos molio, arba klinkerio plytų gamyklą planuojama pradėti statyti apie 2014 metus: "Sunku įvertinti, kokia bus ekonominė situacija, tačiau tikimės, jog tai bus apie 2014-uosius".

"Luidas" dar 2007 metais planavo statyti tokią plytų gamyklą Didžiasalyje, naudojant Dysnos ir Kuksų molio telkinius. Bendrovė ketino per metus iškasti ir transportuoti iki 54,6 tūkst. kubinių metrų molio klinkerio gamybai ir iki 15 tūkst. kubų - izoliacinėms medžiagoms.

Molio išteklių atsargos šiuose telkiniuose siekia 11 mln. kubinių metrų, ir, tikėtina, kad dar tiek pat jo gali būti kituose plotuose.

Netoli Lietuvos sienos su Baltarusija, tarp Dysnos ir Birvėtos upių, esantis Didžiasalis garsėja skurdu ir aukštu nedarbo lygiu.


Šiame straipsnyje: luidas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių