L.Sasnauskas: Pieno produktai į Rusiją pajudės artimiausiu metu

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybai atnaujinus leidimą eksportuoti produkciją, didžiausi trys Lietuvos pieno perdirbėjai artimiausiu metu ketina atnaujinti produktų eksportą į Rusiją.

„Sunku pasakyti, ar pirmadienį produkcija jau iškeliaus, bet atliekame paskutinius darbus, kad produkcija pajudėtų artimiausiu metu“, - BNS sakė Pieno perdirbėjų asociacijos Pieno centras atstovas bei pieno perdirbimo bendrovės „Pieno žvaigždės“ vykdomasis direktorius Linas Sasnauskas.

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba penktadienį pranešė, kad didžiausios Lietuvos pieno perdirbimo bendrovės – „Žemaitijos pienas“, „Rokiškio sūris“ ir „Pieno žvaigždžių“ filialas Pasvalio sūrinė – nuo pirmadienio galės atnaujinti produkcijos eksportą į Rusiją.

Pasak L.Sasnausko, toks sprendimas tarp Lietuvos ir Rusijos vyriausybių, diplomatų ir veterinarijos tarnybų vertinamas labai pozityviai.

„Turime ne tik teigiamus sprendimus, bet ir postūmį, tariantis dėl mūsų šalyse skirtingo pieno produktams taikomo reglamentavimo nuostatų. Šį darbą ir dialogą būtina tęsti“, - sakė L.Sasnauskas.

Rusija „Rokiškio sūrio“ pagrindinės įmonės importą uždraudė pernai rugsėjo pabaigoje, Pasvalio sūrinės – nuo 2009 metų gruodžio pabaigos, o „Žemaitijos pieno“ – šių metų sausio pradžioje.

Leidimo išvežti produkciją kol kas neturi „Pieno žvaigždžių“ filialas Mažeikių pieninė, didžiausia Baltijos šalyse pieno konservų gamintojos įmonė "Marijampolės pieno konservai", pieno perdirbimo įmonė „MGL Baltija“ ir ledų gamybos įmonė „Ingman ledai“.

Leidimus eksportuoti į Rusiją turi 11 Lietuvos pieno perdirbimo įmonių. Šių metų sausio – vasario mėnesiais eksportavo 7 įmonės.


Šiame straipsnyje: pienaspieno eksportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių