L.Pinkevičiaus „Ranga IV investicijos“ dar gali prisikelti

Vilniaus apygardos teismas (VAT) turės iš naujo spręsti, ar iškelti bankroto bylą statybų ir investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovės "Ranga Group" grupei priklausančiai įmonei "Ranga IV investicijos".

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį panaikino VAT liepos 8 dienos sprendimą iškelti bankroto bylą "Ranga IV investicijoms".

Teismo teigimu, pirmosios instancijos teismas tinkamai nenustatė "Ranga IV investicijų" pradelstų įsipareigojimų ir jos turimo turto bei padarė kitų proceso teisės normų pažeidimų.

Prašymą "Ranga IV investicijoms" iškelti bankroto bylą pateikė Lietuvos "Parex" bankas (dabar "Citadele" bankas), Latvijos "Parex banka" ir bendrovės "Vileka" bei "Tojaris". Byloje trečiaisiais asmenimis taip pat dalyvauja skolų iš "Ranga IV investicijų" neatgaunantys "Danske" ir "DnB Nord" bankai.

"Ranga IV investicijos" pernai patyrė 73,09 mln. litų nuostolių, bendrovės investicinis turtas per praėjusius metus sumažėjo beveik 90 mln. litų iki 78,7 mln. litų.

Vieną didžiausių Lietuvoje statybų ir investicijų į nekilnojamąjį turtą įmonių grupė "Ranga Group" priklauso verslininkui Laimučiui Pinkevičiui ir jo šeimos nariams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių