Lošimo namų reklama ribojama, tačiau neaiškiai

Lietuvoje yra taikomi vieni iš griežčiausių lošimo namų veiklos viešinimo draudimai visoje ES, tačiau aiškumo juose yra bene mažiausiai, rodo rugsėjo-spalio mėnesiais atliktas tyrimas.

Lietuvos lošimų operatorių asociacija, bendradarbiaudama su Europos lošimų namų asociacija atliko tyrimą, kuris atskleidė, kad šalies įstatymai nepakankamai aiškiai reglamentuoja bendrosios informacijos apie azartinius lošimus nuostatas, kurios smarkiai skiriasi nuo kitų šią veiklą nustatančių ES šalių įstatymų.

Tyrimo metu buvo apklausti lošimų namų valdytojai iš šešiolikos ES šalių, kurių buvo prašoma atsakyti į 7 klausimus, susijusius su viešosios informacijos apie lošimų namus ar juose vykstančius renginius sklaida.

„Tyrimo duomenys atskleidė, kad, pavyzdžiui, daugelio šalių įstatymai gana aiškiai apibrėžia ne tik kokią informaciją apie azartinius lošimus galima teikti, bet ir kur ji turi būti patalpinta. Deja, Lietuvoje vis dar susiduriame su kai kuriomis Azartinių lošimų įstatymo spragomis, sunkinančiomis veiklos sąlygas ne tik lošimų operatoriams, bet ir lošimų veiklą prižiūrinčioms institucijoms ar netgi masinės informacijos šaltiniams", - teigia asociacijos prezidentas Algimantas Pavilonis.

Anot jo, viena iš problemų yra ir ta, kad Lietuvos azartinių lošimų įstatyme pateikta formuluotė yra skirtingai traktuojama priežiūros institucijų ir lošimo organizatorių, todėl šie ginčai yra sprendžiami šalies teismuose. Lošimo organizatoriai supranta, kad azartinių lošimų reklama yra uždrausta, tačiau juos stebina, kai ši reklama yra įžvelgiama bendroje informacijoje, pvz. ant lošimo namų esančioje iškaboje, nurodant, kad ji yra per didelė ar net ribojimas naudoti įmonės prekės ženklą lošimų namų patalpose.

Tyrimas parodė, kad šalyje besiformuojantys, tačiau teisės aktuose neįtvirtinti viešosios informacijos sklaidos ribojimai yra daug griežtesni nei tokiose šalyse kaip Austrija, Čekija, Suomija, Vokietija, Portugalija, Slovėnija, Graikija ir kitose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių