Londone populiarėja „pogrindiniai“ restoranai

Didžiosios Britanijos sostinėje jau daugiau nei pusmetį tęsiasi „pogrindinių“ restoranų mada. Tai vietos, į kurias gali patekti bet kuris Londono svečias.

Nuo įprastinių restoranų naujuosius skiria tai, kad papusryčiauti, papietauti ir pavakarieniauti galima privačiuose namuose, praneša naujienų agentūra „The Associated Press“.

Vakarienė tokiame restorane gali kainuoti nuo 30 iki 155 JAV dolerių. Be aperityvo, šių vietų valgiaraštyje nėra svaigalų, todėl svečiai gali atsinešti alaus ar stipresnių gėrimų. Viešnagė čia panaši į draugišką nepažįstamų žmonių pasisėdėjimą.

Tokių restoranų savininkai teigia nesiekiantys užsidirbti krūvos pinigų, o norintys parodyti, kad anglai, priešingai nei manoma, puikiai moka ruošti maistą. Čia galima paragauti ir Europos šalių, ir, pavyzdžiui, Vietnamo virtuvės patiekalų. Be to, žmonės gali ne tik skaniai pavalgyti, bet ir iš nepažįstamųjų tapti gerais draugais.

Šiuo metu labiausiai žinomi ir įdomiausi „pogrindiniai“ restoranai yra „Old Hat Club“ ir „Underground Restaurant“. Tokius restoranus paprastai atidaro interneto dienoraštininkai, mėgstantis eksperimentuoti virtuvėje. Kur rasti tokio pobūdžio restoraną, nesunku sužinoti internete arba žurnaluose, patariančiuose, kur Londone galima įdomiai praleisti laiką.


Šiame straipsnyje: restoranasmaistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių