L.Lukočius buvo atleistas iš Lietuvos elektrinės, tebedirba „Lietuvos energijoje“

Iš Lietuvos elektrinės Elektrėnuose vadovų pašalintas Laimonas Lukočius vadovauja šią bendrovę kontroliuojančiam "Lietuvos energijos" padaliniui. Pastarosios įmonės vadovybė pažadėjo jį pašalinti iš šių pareigų.

"Lietuvos rytas" rašo, kad, be kita ko, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) prieš dvi savaites pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įtariama, kad elektrinėje vyko nusikaltimai valstybės tarnybai.

"Lietuvos energijos" vadovas Aloyzas Koryzna teigė, kad L.Lukočiaus atleidimas iš darbo sprendžiamas pirmadienį L.Lukočiui po ligos grįžus į darbą.

"Su juo darbo santykiai "Lietuvos energijoje" nebus tęsiami. Jie bus nutraukti Darbo kodekse numatyta tvarka", - sakė A.Koryzna.

Anot dienraščio, kol L.Lukočius neva dėl ligos nebuvo atleistas iš "Lietuvos energijos", jis buvo sparčiai šluojamas iš postų Lietuvos elektrinėje. Liepos 19 dieną jis buvo atleistas iš generalinio direktoriaus posto, o praėjusį penktadienį jo neliko ir elektrinės valdyboje.

Vadovauti naujai įkurtam "Lietuvos energijos" Energijos gamybos departamentui L.Lukočius buvo paskirtas rugpjūčio pabaigoje.

Šis departamentas valdo Lietuvos elektrinę Elektrėnuose, taip pat Kruonio hidroakumuliacinę ir Kauno hidroelektrinę.

Departamentas yra tiesiogiai pavaldus A.Koryznai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių