LLRI prezidentė iniciatyvose apriboti atsiskaitymus grynaisiais įžvelgia nemažai pavojų

Grįžti į straipsnį

p. Vainiene

p. Vainiene portretas
ar jūs neišsimiegojusi, ar kas pasidarė? Kur parašyta, kad močiutė negalės atsiskaityri grynaisiais? Ar ta jūsų močiutė neša grynųjų keletą dešimčių tūkstančių? Parodykit man tą močiutę. Gėda jums Vainiene, taip neetiškai spekuliuoti - jokios močiutės nevarto šimtų tūkstančių (ir jūs dėl jų labai verkiate, kad jos miršta iš bado), o dabar jau jeigu reikės atsiskaityti daugiau nei 20 tūkst, teks tai daryti pervedimu, tai imate rėkti - oi oi močiutės. Gal jau užteks tos šlykščios spekuliacijos. Kad jūs atstovaujate ypač stambius ir dar dažnai nesąžiningus, tai visi žino, tad ir rašykite - norėčiau bet kuria kaina apsaugoti tuos sukčius, kurie nesąžiningai gautus šimtus tūkstančių galėtų ir toliau sėkmingai slėpti. Jūs, matyt, jaučiate didelį malonumą, galėdama bent kiek pakenkti vyriausybei ir tuo pačiu visos Lietuvos žmonėms.

Man atrodo

Man atrodo portretas
Kad LLRI kazkam tarnauja, juk atsiskaitymas pavedimu yra skaidresnis tarp imoniu. Buna atveju, kada vadovai nori atsiskaityti grynais, bet pastebi, kad tada nusiperka daikta neatitinkanti vertes, reiskia dalinasi su pardaveju. Zinoma bobute kaip atsiskaitinejo grynais taip atsiskaitines, tik Vainienes pvz. ne ten lenkia. Del banku, tai valstybe turetu priziureti, kad vadovai negautu 27 tukst per men o iseitiniu 162 tukst, kaip Sarkinas, uztektu nuo 5-7 tukst, jei mazai tegu nedirba, atsiras norinciu, protingu daug zmoniu.

joooo

joooo portretas
atsiskaitymas tik pavedimais ir kortelemis yra paprastu zmoniu teisiu varzymas. Seni, sunkiai vaikštantys zmones, noredami apsipirkti parduotuveje neis nei bankomatu ieskoti, nei mokysis naudotis elektronine bankinikyste. tai nesamone, tokie valstybes sprendimai varzo pilieciu teises. Daug kas kreipsis i teismus, vel Strasbure bus Lietuva cirkui prilyginama....

qaw

qaw portretas
Vyriausybė užsimanė apriboti žmogaus laisvę, kokiu būdu jam atsiskaitinėti. Jei žmogus nekilnojamam turtui pirkti laikė santaupas kojinėje, jis jomis disponuoja, o kurie laikė "Sekundėje", "Vakarų banke", "Akciniame Inovaciniame banke", "Senamiesčio banke" ir t.t. ir t.t. ką dabar turi? Pagal vyriausybė, turinti santaupų, turi jas nešti tarpininkui - bankui, o tas, jei ir nebankrutuos, pasiims savo dalį už pervedimą, už išgryninimą ir dar prigalvos ką nors, kad tik uždirbtų. Tai vyriausybę išlaiko mokesčių mokėtojai ar bankininkai?

Galerijos

Daugiau straipsnių