LLRI kovoje su kontrabanda siūlo mažinti akcizus

Vyriausybė turėti imtis efektyvesnių priemonių kovoje su kontrabanda ir viena efektyviausių priemonių, Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI)analitikų nuomone, būtų akcizų benzinui ir alkoholiui mažinimas.

"Vyriausybė koncentruojasi į tas priemones, kurios yra mažiausiai efektyvios. Būtų galima vienu įstatymo pakeitimu žymiai sumažinti problemos mastus", - pirmadienį spaudos konferencijoje pristatydama naujausio gyventojų nuomonės tyrimo rezultatus kalbėjo LLRI vadovė Rūta Vainienė.

LLRI užsakymu bendrovės "Spinter tyrimai" atliktas tyrimas atskleidė, jog didelis Lietuvos gyventojų palankumas kontrabandai šiemet dar labiau išaugo. Instituto vadovai teigia, jog šį kartą rezultatai "nemaloniai nuvylė" - kontrabandą bei nelegalų jos vartojimą pateisino 66 proc. respondentų. Pernai šis skaičius buvo 61 proc, 2004 metais - tik 48 procentai.

"Gyventojų tolerancija kontrabandai didėja", - kalbėjo LLRI vadovė.
Jis pastebėjo, jog pagal naujausią keturių mėnesių statistiką, šiemet mažiau surenkama akcizų:"Milijardas keliauja ne iš šešėlio, bet į šešėlį".

"Akcizų nesurinkimas niekaip negali būti pateisinamas, paaiškinamas, kaip tik ta priežastimi, kad didėja nelegalių prekių vartojimas", - kalbėjo R.Vainienė.

"Spinter tyrimai" balandį apklausė 1002 Lietuvos gyventojus.


Šiame straipsnyje: Šešėlinė ekonomikaekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Tabakui ir alkoholiui galima būtų ir palikti, bet naftos produktams tai būtina mažinti, nes aukštos šių produktų kainos stabdo ekonomiką.

Naikint.

Naikint. portretas
Kam reikalingas sis ;INSTITUTAS;? Kam is viso reikia tokiu pinigu plovimo imoniu? Ka jie tiria? Panaikint tokias istaigas ir tokias nukvakusias vadoves ,kaip si ;isisiepele;.

Stanislovas

Stanislovas portretas
Tai kad valdžioje sėdintys užsispyrę ožiai neišgirs teisingų raginimų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių