Liūto dalis - didiesiems prekybos tinklams

Smulkiųjų ir vidutinių įmonių atstovai nerimauja, kad greitai didieji prekybos tinklai paliks juos be duonos kąsnio. Seimo Ekonomikos komitetas nusprendė siūlyti Vyriausybei ne vėliau kaip iki rugsėjo 1 d. sudaryti darbo grupę, kuri turėtų parengti Mažmeninės prekybos įmonių nesąžiningų veiksmų draudimo įstatymo projektą ir pateikti jį Seimui. Komitetas siūlo parengti Konkurencijos įstatymo pataisų projektą, kartu su  Konkurencijos taryba atlikti būtiniausių maisto produktų mažmeninių kainų struktūros ir didžiųjų prekybos tinklų atsiskaitymo su tiekėjais už pateikus maisto produktus terminų analizę.

Kaip portalui www.kaunodiena.lt teigė Kauno regiono smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos valdybos pirmininkas Arturas Mackevičius, kol kas mažų įmonių padėtis rinkoje nesikeičia: smulkūs verslininkai neturi kitų alternatyvų, kur galėtų tiekti savo produkciją, išskyrus stambiuosius prekybos tinklus. Pašnekovo teigimu, maždaug 70 procentų Kauno apskrityje buvusių mažų parduotuvių bankrutavo, o smulkiesiems perdirbėjams tapo dar sunkiau konkuruoti „nesąžiningomis sąlygomis".

Ekonomikos komitetas konstatavo, kad reikia labiau subalansuoti stambių, vidutinių, mažų ir labai mažų įmonių veiklos sąlygas, užtikrinti joms galimybę efektyviai konkuruoti rinkoje ir siekti, kad didieji prekybos tinklai nepiktnaudžiautų turima rinkos galia. Pasak A.Mackevičiaus, prekybos tinklai nesilaiko geros verslo praktikos kodekso, todėl padėtis rinkoje negerėja. Susirūpinimą dėl prekybos centrų tinklų piktnaudžiavimo turima rinkos galia Europos Sąjungoje išreiškė ir Europos Parlamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių