„Litesko“ projektai, pretenduojantys į ES lėšas, kelia sąmyšį

Europos Sąjungos (ES) parama atsinaujinantiems energetikos šaltiniams kelia įtampą - nors paraiškų priėmimas sustabdytas, sąraše atsirado keturi į beveik 40 mln. litų pretenduojantys bendrovės "Litesko" projektai.

Verslas įtaria, kad stabdydama kvietimą Ūkio ministerija išbaidė į paramą pretenduojančius smulkias įmones, kurios vis dar laukia, ar bus atnaujintas paraiškų priėmimas, ir sudarė sąlygas pateikti paraiškas "Litesko", antradienį rašo "Verslo žinios".

Labiausiai verslininkus baugina tai, jog mažėja tikimybė gauti paramą - iki paraiškų
priėmimo stabdymo 9 projektai pretendavo į 61,1 mln. litų iš tam numatytų 75 mln. litų, o atsiradus "Dalkia" grupei priklausančios "Litesko" projektams, prašomų pinigų suma išaugo iki 100 mln. litų.

Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) Komunikacijos skyriaus vedėja Ariana Aleksandra Rastauskaitė neneigia: "Litesko" paraiškos priimtos, tačiau pabrėžia - jos nebus vertinamos: "Agentūra, kaip ir kiekviena įstaiga, privalo priimti ir registruoti visus gaunamus dokumentus. Kitaip mes negalime, todėl "Litesko" paraiškos buvo priimtos ir įregistruotos.

Tačiau "Litesko", kaip ir kitos paraiškas pateikusios įmonės, buvo informuota, kad, Ūkio ministerijai patikslinus kvietimo aprašus, bendrovė turės atitinkamai pataisyti paraišką, kad ji atitiktų naujus reikalavimus", - teigia LVPA atstovė.

Ūkio ministerija paraiškų priėmimą ketina atnaujinti birželį.

Gegužės viduryje turėjęs baigtis antrasis paraiškų teikimas pagal ES priemonę "Atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimas energijos gamybai" gegužės 12-ąją buvo sustabdytas Ūkio ministerijai suabejojus, ar valstybės palaikomas elektros energijos supirkimo tarifas ir valstybės subsidija investiciniam projektui nėra dviguba parama, tad lauka Europos Komisijos išaiškinimo.


Šiame straipsnyje: ES paramafondai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių