„Linas Agro Group“ ketina investuoti į elevatorių plėtrą ir įsigyti žemės ūkio bendrovių

Bendrovė "Linas Agro Group" šiemet ketina investuoti į elevatorių plėtrą ir įsigyti žemės ūkio bendrovių.

Tuo tarpu analitikai tikisi, kad grupės finansinių 2010-2011 metų konsoliduotas pelnas bus didesnis nei praėjusių, rašo "Verslo žinios".

"Linas Agro Group" finansų direktorius Tomas Tumėnas teigia, kad šiais finansiniais metais planuojama pradėti elevatorių plėtrą - investicijų sumą, numatomą elevatorių tonažą ketinama paskelbti gruodį - ir įsigyti keletą žemės ūkio bendrovių. Kokias bendroves ketinama įsigyti, neskelbiama.

"Linas Agro Group" nelaukia, kad produkcijos kainos šį sezoną dar kils, bet ir ryškaus jų kritimo taip pat neprognozuoja.

"Tačiau tikimės bendro tonažo padidėjimo, palyginti su 2009-2010 metų sezonu - išaugs įvairių grūdinių kultūrų, trąšų tonažas ir atitinkamai apyvarta", - sakė T.Tumėnas.

Jis pridūrė, kad išaugusios kainos ir prekybos apimtis pareikalavo daugiau apyvartinio kapitalo ir draudimo priemonių.

Anot analitikų, įmonės finansiniai rezultatai dėl prastesnių veiklos aplinkos sąlygų nesugeba džiuginti investuotojų, o ir "Linas Agro Group" perspektyvos artimiausiems ketvirčiams nėra tokios, kad galėtų vėl paskatinti didelį investuotojų susidomėjimą šia pozicija.

"Vis dėlto tikiu, kad įmonės akcijos išlieka patrauklios ilgesnį laikotarpį, nes "Linas Agro Group" yra vienas stipriausių žemės ūkio produkcijos prekybos rinkos dalyvių Lietuvoje, įėjimas į trąšų prekybos rinką turėtų greitai atsipirkti, dar likę pinigų nuo IPO, tad yra jų pelningo įdarbinimo galimybė. Be to, pelnas šiemet turėtų būti didesnis nei praėjusiais metais", - sakė "Finastos" analitikas Tadas Povilauskas.


Šiame straipsnyje: Linas agro group

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių