„Lifosa“ nerimauja dėl didėjančios konkurencijos

Rusijos koncerno "Jevrochim" valdomos Kėdainių fosforo trąšų gamybos įmonės "Lifosa" vadovas nerimauja dėl užsienyje kylančių konkurentų gamyklų.

"Metų pradžia gera, bet neaišku, kas bus toliau. Konkurentai šiemet atidaro naujas gamyklas: galingas fabrikas pradės veikti Saudo Arabijoje, gamyba plečiasi ir Maroke. Guodžia tai, kad produkcijos paklausa irgi didėja. Be to, nuolat modernizuojame gamyklą, o tai leidžia mažinti savikainą", - "Verslo žinioms" sakė "Lifosos" generalinis direktorius Jonas Dastikas.

Nerimą įmonei kelia ir politiniai neramumai Afrikoje, nes iš ten gaunama didžioji dalis žaliavos. Pavyzdžiui, iš Maroko įmonė perka 60 proc. fosforito, vienos iš produkcijos pagrindinių žaliavų. J.Dastiko teigimu, bendrovė produkciją tiekia į visus žemynus, išskyrus Australiją.

"Lifosa" pernai uždirbo 240,63 mln. litų grynojo pelno. 2009-aisiais bendrovė patyrė 25,908 mln. litų grynųjų nuostolių. "Lifosos" pajamos pernai, palyginti su 2009-aisiais, išaugo iki 1,089 mlrd. litų, arba 29,9 proc. daugiau negu tuo pačiu metu užpernai (838,798 mln. litų). Šių metų pirmojo ketvirčio veiklos rezultatų įmonė dar neskelbė.

"Ir rezultatai, ir augimo tempas - viskas mus tenkina. Metai buvo geri, nes sugebėjome uždirbti pelno, kuris sumušė visus laikų rekordą", - sakė J.Dastikas.
"Lifosos" akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: Lifosa

NAUJAUSI KOMENTARAI

daktaras

daktaras portretas
gal kokiu vaistu reikia isgert o tai tas pastovus nrimas bligai gali baigtis :)

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Monopolisto era baigesi, atsirado konkurencija, toks gyvenimas...

hopis

hopis portretas
Nerimas mat jiems kyla, o uz akcijas smulkiesiems moketi nenori.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių