Lietuvos viešbučiuose apsistoja daugiau svečių

Pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos apgyven­di­ni­mo įstaigose apsistojo 6,3 procento daugiau svečių nei 2007 metų tuo pačiu laikotarpiu.

Statistikos departamento išankstiniais duomenimis, apgyvendinimo įstaigose (viešbučiuose ir svečių namuose, moteliuose, poilsio namuose (nameliuose), sveikatinimo įstaigose ir kt.) nakvojo 812,8 tūkst. svečių, iš jų 49,5 procento buvo  užsieniečiai.

Viešbučiuose ir svečių namuose apsistojo 613,9 tūkst. svečių, poilsio namuose (nameliuose) - 37,8 tūkst., sveikatinimo įstaigose - 60,6 tūkst. Palyginti su pirmuoju praėjusių metų pusmečiu, Druskininkų savivaldybės apgyvendinimo įstaigose apsistojo 0,3 procento daugiau svečių, Neringos - 24,6 procento, Birštono - 54,6 procento, o Palangos savivaldybėje apgyvendinta 8,5 procento mažiau svečių.

Viešbučiuose ir svečių namuose pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, apgyvendinta 9,7 procento daugiau svečių, užsieniečių - 11,8 procento daugiau. Svečių iš ES šalių apgyvendinta 14,9 procento daugiau. Padaugėjo svečių iš kaimyninių šalių - Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Estijos, taip pat iš Vakarų Europos šalių - Airijos, Ispanijos, Belgijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Italijos, Nyderlandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių