Lietuvos vežėjai: streikas būtų kraštutinė priemonė

Lietuvos vežėjai neskuba prisijungti prie kolegų iš Lenkijos ir tikina streiko kol kas neskelbsią. Nors ne dienomis, o valandomis kylančios kuro kainos jau tapo galvos skausmu Lietuvos vežėjams, visgi jų atstovai tikisi efektyvių ir protingų Vyriausybės sprendimų.

Kaip portalui kaunodiena.lt sakė Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava" prezidentas Algimantas Kondrusevičius, vežėjai su Vyriausybe kalbasi ir diskutuoja jau 10 dienų.

„Mūsų valstybė rodo pirštu į Briuselį ir siūlo atsakymų ieškoti ne Lietuvoje. Šitaip valdžia stengiasi pateisinti savo neveiksnumą", - teigė A.Kondrusevičius.

Šiandien „Linava" rengia pasitarimą, į kurį pakviesti susisiekimo ir ūkio ministerijų atstovai. Vežėjai tikisi dar kartą aptarti susidariusią padėtį kuro rinkoje, transporto sektoriuje ir visoje šalies ekonomikoje.

Pasak „Linavos" prezidento, vežėjų streikas būtų kraštutinė priemonė, siekiant pažaboti kylančias kuro kainas. Tačiau, kaip sakė pašnekovas, kai laivas skęsta, ne laikas blizginti denį. Dabar problemas kuro rinkoje reikia spręsti iš esmės.

Kita vertus, A.Kondrusevičius neatmeta galimybės, kad artimiausiomis dienomis protestuojantys vežėjai išvažiuos į gatves. „Pakaktų vilkikų vilkstinei lėtai judėti Vilniaus gatvėmis, kad mieste susidarytų didžiuliai kamščiai", - svarstė pašnekovas.

Ingrida Žirlienė

"Scanpix" nuotr.

Vežėjų streikas Prancūzijoje



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių