Lietuvos vežėjai maisto prekes Rusijai gabena tik iki Maskvos

Vežėjai iš Lietuvos, susidūrę su rekordiniais karščiais Rusijoje ir išgirdę apie ten siaučiančius gaisrus, dabar maisto prekes veža tik iki Maskvos.

"Lietuvos rytas" rašo, kad iš Rusijos sostinės maistą toliau gabena vietos įmonės.
"Vežti toliau dabar neapsimoka. Esant tokiems dideliems karščiams šaldymo įranga veikia be paliovos. Tai labai didina degalų sąnaudas", - sakė į Rusiją krovinius gabenančios Transporto vystymo grupės vadovas Albertas Sitavičius.

Vežėjai baiminasi, kad gali sugesti automobilių šaldymo įranga, nes kartais temperatūra šaldytuve ir lauke skiriasi 60 laipsnių, o tai didelis išbandymas technikai. Be to, šaldymo įranga per parą sunaudoja 72 litrus dyzelino.

Verslininkai apskaičiavo, kad tokiu atveju per brangu gabenti krovinius toliau nei iki Rusijos sostinės.

Į Rusiją įvairius produktus gabenantys Lietuvos vežėjai kol kas nenukentėjo nuo gaisrų, niekas nesiskundė ir sugadintais kroviniais. Nors vežėjai susiduria su papildomais sunkumais Rusijoje, perleisti šios rinkos konkurentams iš kitų šalių neketina.

"Didėjantis krovinių kiekis į Rusiją mus džiugina. Jei lygintume šių metų pirmąjį pusmetį su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, skirtumas - milžiniškas. Pastebime, kad situacija netgi geresnė nei 2008-ųjų pradžioje, kai krizės dar nebuvo matyti", - teigė vienos didžiausių Lietuvoje krovinių gabenimo bendrovių "Ad Rem" Transporto departamento direktorius Darius Brekys.

Dar daugiau vilčių vežėjai sieja su rudeniu. Manoma, kad į Rusijos regionus reikės gabenti statybines medžiagas sudegusiems kaimams atstatyti, buities technikos.


Šiame straipsnyje: Rusijavilkikaivežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių