Lietuvos verslininkai tirs Gruzijos rinką

Lietuvos verslo delegacija kartu su užsienio reikalų ministerijos sekretoriumi Laimonu Talat-Kelpša šiandien išvyksta į Gruziją. Šioje Pietų Kaukazo valstybėje lietuviai ketina susipažinti su nuo karo nukentėjusių Gruzijos regionų poreikiais ir investavimo galimybėmis.

Iki penktadienio vyksiančio vizito metu bus siekiama susipažinti su šalies rinka, investiciniu klimatu. Taip pat ketinama užmegzti kontaktus su Gruzijos ekonominėmis institucijomis ir verslo organizacijomis.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, į Gruziją vyksta daugiau nei 15 Lietuvos verslo atstovų. Susitikti su jais jau pareiškė norą 49 Gruzijos kompanijos. Lietuvos verslininkai domisi statybų, komunalinio ūkio ir namų renovacijos, transporto, nekilnojamojo turto, maisto produktų sektoriais Gruzijoje.

Vizito metu vyks Gruzijos ir Lietuvos verslo forumas, kuriame dalyvaus Kutaisio, Boržomio, Lagodeši ir kitų regionų savivaldybių atstovai. Lietuvos delegacija taip pat lankysis Cerovani ir Gori miestuose, kur bus pristatyti statomų privačių namų kvartalo pabėgėliams projektai ir regionų rekonstrukcijos planai.

Šiuo vizitu siekiama parodyti, kad konflikto poveikis Gruzijos ūkiui nėra didelis ir Gruzija toliau išlieka patrauklia verslui šalimi ir patikima ekonomine partnere.

Lietuvos ir Gruzijos prekybos apyvarta šių metų pirmąjį pusmetį siekė 34,5 mln. litų. Palyginti su 2007 m. pirmuoju pusmečiu, ji išaugo apie 20 proc. Lietuvos eksportas į Gruziją sudarė 26,7 mln. litų (7,7 mln. eurų), Lietuvos importas iš Gruzijos – 7,8 mln. litų (2,3 mln. eurų).


Šiame straipsnyje: Gruzijaverslininkaidelegacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių