Lietuvos vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo 4 proc.

Lietuvos vartotojų pasitikėjimo rodiklis šiuo metu yra aukščiausias per pastaruosius penkerius metus, skelbia Statistikos departamentas.

Kovo mėnesį gyventojai optimistiškiau vertino namų ūkio finansinės padėties perspektyvas ir galimybę nors kiek sutaupyti per artimiausius 12 mėnesių. Taip pat padaugėjo gyventojų, prognozuojančių šalies ekonominės padėties pagerėjimą ir besitikinčių, jog mažės bedarbių skaičių.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis kovą, palyginti su vasariu, padidėjo 4 procentiniais punktais. Vertindami tikėtinus savo šeimos finansinės padėties pokyčius per artimiausius 12 mėnesių, 20 procentų gyventojų vylėsi, kad ji pagerės, beveik tiek pat manė, kad suprastės (vasarį šie rodikliai buvo 3–4 procentais blogesni).

Nesitikinčių nors kiek sutaupyti per artimiausius 12 mėnesių sumažėjo nuo 72 iki 68 procentų. Tyrimai rodo, kad per metus ypač pasikeitė nuomonė apie šalies ekonominės padėties perspektyvas – gyventojų, manančių, jog ji gerės, per metus padaugėjo nuo penktadalio iki trečdalio.


Šiame straipsnyje: pasitikėjimaspakilimastaupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių