Lietuvos ūkio plėtra lėtėja

Antrąjį šių metų ketvirtį įvertintas bendrasis vidaus produktas siekė 28 mlrd. 393,3 mln. litų to meto kainomis ir, palyginti su 2007 metų antruoju ketvirčiu, padidėjo 5,3 procento.

Kaip rašoma Ūkio ministerijos pusmečio apžvalgoje, pirmąjį pusmetį bendrasis vidaus produktas siekė 52 mlrd. 428,1 mln. litų to meto kainomis ir, palyginti su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, padidėjo 6,1 procento.

Sparčiausiai antrąjį ketvirtį augo pramonės ir energetikos, statybos, prekybos, transporto bei ryšių paslaugų ir finansinio tarpininkavimo ir nekilnojamojo turto bei kito verslo paslaugų (5,6 proc.) pridėtinė vertė. Ne rinkos paslaugų pridėtinė vertė augo lėčiau ir siekė 3,4 procento.

Lėčiausiai augo žemės ūkio ir žuvininkystės (0,9 proc.) pridėtinė vertė. 

Lietuvos ūkio plėtra nuosaikiai lėtėja, bet išlieka pakankamai sparti palyginti su kitomis ES valstybėmis. Europos Sajungos šalių BVP augimas, įvertinus sezoniškumą, sudaro 1,7 proc., eurozonos šalių  - 1,5 procento. Antrąjį ketvirtį didžiausias metinis BVP augimas buvo fiksuojamas Slovakijoje bei Lietuvoje. Latvijos bendrasis vidaus produktas padidėjo tik 0,2 proc., Estijos ekonomika smuko 1,4 proc. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių