Lietuvos turizmas buvo pristatytas nepaprastosios padėties sąlygomis

Valstybinio turizmo departamento (VTD) atstovai įsitikino nepaprastosios padėties, paskelbtos Kijeve, rimtumu ir turėjo pagrindo nerimauti, kad dėl jos neįvyks kartu su Lietuvos ambasada Ukrainoje organizuotas Lietuvos turizmo galimybių pristatymas vietos turizmo verslui ir žiniasklaidai. Dėl miestą nuklojusio pusės metro sniego sluoksnio, nevalytų šaligatvių ir paralyžuoto viešojo transporto stipriai vėlavo užsiregistravę dalyviai – kelionių operatoriai ir žurnalistai.

Pasak VTD direktoriaus pavaduotojo Juozo Ragucko, Lietuvos turizmo galimybės visgi buvo pristatytos kovo 26 d. Lietuvos ambasadoje. Į renginį susirinko apie 80 dalyvių, pranešė turizmo departamentas.

„Lietuvą pozicionavome kaip artimiausią Kijevui ES sostinę, kurioje – platus tiek kultūrinio, tiek aktyvaus, tiek sveikatinimo, tiek konferencinio turizmo galimybių spektras, optimalus kainų ir kokybės santykis, nesvetima kultūrinė ir kalbinė aplinka. Ukrainos turoperatoriai ypač susidomėjo slidinėjimo galimybėmis Lietuvoje vasarą. Jiems naujiena buvo Druskininkuose veikianti „Snow arena“, nes šiuo metu ukrainiečiai šiltuoju sezonu slidinėjimui renkasi Dubajų. Dabar jie turės puikią alternatyvą“, - tvirtina J. Raguckas.

Susirinkusiems buvo pristatytas ir Lietuvos kulinarinis paveldas, surengta degustacija. Pasidžiaugta ir intensyvia Ukrainos partneryste Lietuvai kuriant pasaulinį turistinį maršrutą Gintaro kelias.

Lietuvos turizmas po pertraukos buvo pristatytas ir kovo 27-29 d. vykurioje tarptautinėje Ukrainos turizmo parodoje „UITT“. VTD duomenimis, joje dalyvavę Lietuvos kelionių operatoriai itin pozityviai įvertino užmegztus kontaktus bei ne tik aptartas bendradarbiavimo galimybes, bet ir konkrečiai pasirašytas veiklos sutartis. Po bendrų rezultatyvių VTD ir Lietuvos turizmo verslo pastangų Kijeve tikimasi, kad 2013 m. Ukraina pateks į svarbiausių Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų dešimtuką.

2012 m. Lietuvą aplankė apie 35 tūkst. turistų iš Ukrainos, arba net 62 proc. daugiau nei 2011 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių