„Lietuvos ryto“ televizijos vadovui Edmundui Jakilaičiui skirta 6 tūkst. litų bauda.

Radijo ir televizijos komisija pranešė, kad atsižvelgdama į ankstesnius televizijos vadovo pažeidimus, komisija nusprendė skirti jam 6 tūkst. litų baudą.

E.Jakilaitis nubaustas už rugsėjo 16 ir 20 dienomis laidose "Dėmesio! Į ekraną!" padarytus reklamos bei rėmimo transliavimo pažeidimus.

Anot komisijos, laidose, kurios transliuojamos iš prekybos ir pramogų centro "Ozas", buvo pabrėžtinai akcentuojamas prekybos centro pavadinimas ir prekės ženklas, ir jie pateikiami tokia forma, kad laidos žiūrovai galėjo nesuprasti, jog tai reklama.

Tose pačiose laidose buvo pažeistos ir rėmimo trukmės taisyklės. Vietoje leistinų 5 sekundžių trukmės prizus įsteigusių rėmėjų pristatymų buvo transliuojami 19 sekundžių ir ilgesni siužetai.
Komisija E.Jakilaičiui rugsėjį ir kovą už paslėptas reklamas laidose "Derliaus kraitė" skyrė iš viso 4 tūkst. litų baudų.

Portalas jau rašė, kad daugėja įrodymų, jog  tiesioginiame eteryje ant žurnalisto Edmundo Jakilaičio nukritusios paukščio išmatos – taip pat tik gudrus reklamos triukas.


Šiame straipsnyje: Edmundas Jakilaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių