Iš Lietuvos rinkos išimami nesaugūs lenkiški bulvių traškučiai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba praneša, kad pradėtas skubus tyrimas dėl nesaugių lenkiškų bulvių traškučių išplatinimo rinkoje. Informacija gauta Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASSF).

Kaip RASFF sistema informavo Slovakijos kompetentingos institucijos atstovai,  patikrinus aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų skonio bulvių traškučius (gamintojas Frito Lay Poland Sp.z.o.o., Lenkija, tinkamumo vartoti terminas: 2012-01-08), nustatytas didžiausią leistiną koncentraciją viršijantis alergeno - sulfito dioksino kiekis (Slovakijos atsakingoje laboratorijoje nustatyta 30,65 mg/kg, o didžiausia leistina koncentracija 10 mg/kg).

Atsižvelgus į pateiktą informaciją, kad nesaugios partijos bulvių traškučiai galėjo būti išplatinti Čekijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nedelsiant pradėjo tyrimą.

Tyrimo metu nustatyta, kad 168 pakuotes (po 77 g) minėtos partijos bulvių traškučių įsivežė įmonė „Lithuanian snack“. Platintojas įpareigotas nedelsiant surinkti minėtus bulvių traškučius iš rinkos ir saugiai juos sunaikinti. Tyrimas tęsiamas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad pirkėjai, įsigiję aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų skonio bulvių traškučių, supakuotų po 77 g (gamintojas „Frito Lay Poland“ Sp.z.o.o., Lenkija, tinkamumo vartoti terminas: 2012-01-08) gali teisės aktų nustatyta tvarka juos grąžinti pardavėjui ir atgauti sumokėtus pinigus arba reikalauti pakeisti traškučius į tokią pačią, tinkamos kokybės prekę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyipo

gyipo portretas
Siulyciau isimti viska kas yra Lenkiska,nes prekiu kokybe ne tik sudina,bet dar prastesne uz Kinieciu.

aitvaras

aitvaras portretas
Jau lenkai pradejo nuodyti lietuvius, kai nepasiseke pakeisti svietimo istatymo. Nepirkite lenkisku produktu, nes ta pikta tauta kuo nors uzkres....

pritariu

pritariu portretas
1 ir 2 komentarams. Savo, lietuviškų produktų turime (gal ir brangesnių), bet ženkliai sveikesnių, nenuodykite savo vaikų, lietuviai, nepirkite lenkiškų prekių.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių