Lietuvos pramonės įmonėms tampa vis sunkiau konkuruoti su lenkais

Lietuvos pramonės įmonės sako, kad dėl nuvertėjusio zloto konkuruoti su pigiau gaminančiais lenkais tampa vis sunkiau tiek eksporto rinkose, tiek Lietuvoje., rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Pirkėjų akys šiuo metu krypsta į Lenkiją, kur jie gali gauti prekių už daug patrauklesnę kainą. Mums konkuruoti nelengva“, - teigė Jonavos baldų gamybos bendrovės „Baldai Jums“ generalinis direktorius Alfonsas Meškauskas.

Anot jo, lenkų baldininkai sugeba pasiūlyti Europos vidutinį pirkėją tenkinančios kokybės baldų, o aukščiausios kokybės gaminių daugeliui nė nereikia.

Į Lenkiją alkoholinius gėrimus ne pirmus metus eksportuojančios bendrovė „Stumbras“ rinkodaros vadovas Algirdas Čiburys sako, jog pastaruosius keletą metų „Stumbro“ pardavimai Lenkijoje didėjo, o dėl zloto susilpnėjimo augti buvo sunku - praėjusiais metais prekyba išliko 2010 metų lygio.

"Susilpnėjęs zlotas turi neigiamos įtakos mūsų eksportui į Lenkiją, nes mūsų prekės tampa mažiau konkurencingos, - sakė jis.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besagirskas pripažįsta - lenkų galimybės, kurias dar padidino smuktelėjęs zloto kursas, kelia pavojų į šią šalį eksportuojančiam Lietuvos verslui.

„Eksporto į Lenkiją apimtis mažėja. Yra pavojus, kad dėl šalies intervencinės politikos palaikyti žemą zloto kursą lietuviškus produktus iš Lenkijos parduotuvių lentynų gali išstumti lenkiški ar atgabenti ir dar iš pigesnių šalių“, - teigė jis.


Šiame straipsnyje: pramonėekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kol mūsų brangi vyriausybė suvoks , kad lito pririšimas prie euro yra pramonės žlugdymas - tol pramonė žlugs. Lenkai , kaip ir amerikiečiai - laisvai keičia savo valiutos kursą, todėl pablogėjus padėčiai zlotas nuverttinamas ir jų prekės atpinga. Mūsų bukagalviai laikosi įsikabinę euro, kuris yra per stiprus mūsų silpnai pramonei ir neleidžia reaguoti į regioninius rinkos pasikeitimus Vokiečiams euras gerai - jų pramonė stipriausia Europoje, o mūsiškė vos gyva,. jai reikia tinkamos paramos ir lankstaus valiutos kurso. Bet bankininkai ir prekybininkai to neleis, kol paskutinis pirkėjas pabėgs iį Lietuvos

hmm

hmm portretas
lenkai made in china 2 viskas tuo ir pasakyta

Jonui

Jonui portretas
Lotynų Amerikos valstybės kurios naudojo "valiutų valdybos'" modeli ......bankrutuodavo arba pakliudavo į sunkią finasine padėti .Lietuvai gresia tas pats, Lietuvos skola kiekvienais metais didėja ir jokie "taupymai" Kubiliui tikrai nepadės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių