Lietuvos plėtotojai Latvijoje pastebi kiek aktyvesnius pardavimus

Lietuvos plėtotojai Latvijoje pastebi aktyvesnius pardavimus, bet apie naujų projektų ar daugiabučių statybas kol kas negalvoja, rašo "Verslo žinios".

"Jau turime ir planų truputį padidinti pardavimo kainas, nes dabar jos labai žemos", - sakė bendrovės "Hanner", Rygoje plėtojančios du gyvenamuosius projektus, vadovas Arvydas Avulis.

Tačiau greitai parduoti visų būstų nesitikima, tai gali užtrukti ir 2-3 metus. Anot A.Avulio, rugsėjį abiejuose įmonės projektuose pavyko parduoti apie 20 butų - toks skaičius bendrovę tenkina.

"MG Valda" direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė teigė, kad rinkos atsigavimo tendencijas Latvijoje pajuto jau pernai, kai po sunkių 2008-ųjų "Ziedondarza majas" projekte buvo parduoti 36 butai.

"Rinkos suaktyvėjimą pajutome ir po įstatymo priėmimo, pagal kurį asmenys ne iš ES šalių, perkantys Latvijoje nekilnojamojo turto, gauna teisę pretenduoti į leidimą gyventi", - pastebėjo S.Survilaitė-Mekionienė.

Nuo liepos 1-osios "MG Valda" projekte Latvijoje butus įsigijo penki pirkėjai iš Rusijos. Tačiau naujų statybų Rygoje kol kas neketina imtis nei "MG Valda", nei "Hanner".

"Dar tikrai negreitai Rygoje pradėsime statyti naujus namus. Jeigu Vilniuje jau keliame naujus daugiabučius, tai Rygoje to dar tikrai net neplanuojame", - tvirtino A.Avulis.

"Invalda nekilnojamojo turto valdymas" praėjusių metų viduryje pardavė Latvijoje nekilnojamojo turto projektais užsiėmusias bendroves.

"Kol kas jokių planų ir projektų neturime, gal ateityje pagerės ten padėtis, atsigaus bankų kreditavimo politika, tada vėl grįšime, bet šiuo metu neturime tokių minčių", - patikino įmonės Nekilnojamojo turto valdymo departamento vadovas Agnius Tamošaitis.


Šiame straipsnyje: Latvijastatybosverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių