Lietuvos paviljonas pasaulinėje Expo parodoje – tarp lankomiausių

Pasaulinėje parodoje „Expo 2010”, kur prisistato 189 pasaulio valstybės, Lietuvos paviljonas patenka tarp lankomiausių. Mūsų šalies paviljonas, kuriame kasdien vidutiniškai apsilanko apie 30 tūkst.  žmonių, savo lankytojų skaičiumi lenkia net tokių valstybių kaip Didžioji Britanija ir Turkija paviljonus.

Anot Lietuvos paviljono generalinio komisaro Romo Jankausko, lankytojų skaičiui įtakos paprastai turi ne tik įdomus šalies prisistatymas, bet ir paviljono išplanavimas.

„Lietuvos paviljonas, priešingai nei Didžiosios Britanijos ar Vokietijos, yra pritaikytas dideliems lankytojų srautams, tai suteikia galimybę daugiau žmonių kasdien susipažinti su mūsų šalimi. Lietuvos paviljonas suprojektuotas taip, kad lankytojai galėtų laisvai judėti po mūsų paviljoną ir patys pasirinkti, prie kurių objektų stabtelėti ilgiau – krepšinio aikštelėje, prie menininko V. Karčiausko skulptūros, informacinių terminalų, „Stebuklo“ plytelės ar kito jam įdomaus objekto. Drįsčiau prognozuoti, kad Lietuvos paviljonas savo zonoje, kurioje yra įsikūrę Europos, Amerikos ir Afrikos valstybių paviljonai, turėtų patekti į lankomiausių paviljonų dešimtuką“, - sako R. Jankauskas.

Skaičiuojama, kad Lietuvos paviljone kasdien apsilanko kas dešimtas į parodą atėjęs žmogus. Pasak Lietuvos paviljono generalinio komisaro, turint omeny, kad per dieną geriausiu atveju galima spėti aplankyti 10 paviljonų, šis rodiklis yra labai geras.

Tarp lankomiausių paviljonų yra ir mūsų kaimynų lenkų, į kurių paviljoną vidutiniškai užsuka apie 48 tūkst. žmonių per dieną bei čekų – apie 59 tūkst. lankytojų.

Anot Romo Jankausko, tuose paviljonuose, kuriuose rodomas šalį pristatantis filmas ar rengiamas pasirodymas, kasdien apsilanko tas pats ribotas lankytojų skaičius, nes vienu metu tokie paviljonai gali talpinti tik tam tikrą žmonių skaičių.

Anksčiau prognozuota, kad per pusmetį Lietuvos paviljone iš viso apsilankys 3-4 mln. lankytojų, šiandien jų tikimasi sulaukti beveik dvigubai daugiau – 5-6 mln.

Lietuvos paviljoną iš viso jau aplankė daugiau kaip 1,6 mln.  žmonių. Pasaulinėje parodoje „Expo 2010“, kurią kaip prognozuojama turėtų aplankyti 70 milijonų žmonių, jau apsilankė beveik 18 mln. lankytojų.


Šiame straipsnyje: Expo 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių