Lietuvos paviljoną Šanchajuje aplankė 1 mln. lankytojų

Šanchajuje, kur vyksta pasaulinė paroda „Expo 2010“, Lietuvos paviljonas sulaukė milijoninio lankytojo.

Juo tapo 35 metų kinė Che Lili iš netoli Šanchajaus esančios Džedziango provincijos. Milijono lankytojų Lietuva sulaukė šiek tiek daugiau nei per mėnesį, todėl prognozuojama, kad per pusmetį mūsų šalies paviljoną aplankys beveik dvigubai daugiau žmonių nei buvo tikėtasi anksčiau.

Milijonine Lietuvos paviljono lankytoja tapusi kinė į Expo parodą atvyko kartu su vyru ir dvejų metų sūneliu bei draugais. Nusipirkusi vienos dienos bilietą į parodą, ji kantriai laukė eilėje į mūsų šalies paviljoną ir buvo maloniai nustebinta tapusi svarbiu svečiu.

Moteris sakė esanti amatininkė, kartu su vyru iš kristalo gaminanti papuošalus, namų apyvokos reikmenis. Paklausta, ką žino apie Lietuvą, Che Lili prisipažino, kad apie šalį žino nedaug, tačiau kartą su vyru yra stebėjusi ir žavėjusis krepšinio varžybomis, kuriose žaidė lietuviai.

Ypatingajai Lietuvos paviljono svečiai surengta speciali ekskursija po mūsų šalies paviljoną, įteiktos simbolinės atsiminimo dovanėlės. Kinei, kuri tapo milijonine Lietuvos paviljono lankytoja, didžiausią įspūdį paliko apsilankymas stilizuotame oro balione, kur ji domėjosi oreivystės subtilybėmis bei sugalvojo norą, sukdamasi ant iš Katedros aikštės atkeliavusios „Stebuklo“ plytelės.

Lietuvos svečių knygoje šeima parašė: „Linkime Lietuvos valstybei klestėjimo, Lietuvos žmonėms – laimės, ramybės ir sveikatos, o Kinijai ir Lietuvai – ilgos ir tvirtos draugystės“. 

Kasdien Lietuvos paviljone apsilanko apie 37 tūkst. lankytojų. Daugiausiai iki šiol mūsų šalies paviljone per vieną dieną yra apsilankę 47,5 tūkst. žmonių. Anksčiau prognozuota, kad per pusmetį Lietuvos paviljone iš viso apsilankys 3-4 mln. lankytojų, šiandien jų tikimasi sulaukti beveik dvigubai daugiau – 5-6 mln.


Šiame straipsnyje: ŠanchajusLietuvos paviljonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių