Lietuvos paviljoną Expo parodoje jau aplankė 5 mln. lankytojų

Šanchajuje vykstančioje pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ Lietuvos paviljono slenkstį šiandien peržengė penki milijonasis mūsų paviljono lankytojas.

Juo tapo 78 metų šanchajietis Džou Pinfan (Zhou Pinfang) į parodą atvykęs kartu su sūnumi ir marčia. Tikimasi, kad per pusmetį, iki spalio 31 d. Kinijoje vykstančioje parodoje Lietuvos paviljone iš viso apsilankys 5,5 mln. lankytojų.

Jubiliejinis Lietuvos paviljono lankytojas darbuotojus maloniai nustebino savo žiniomis apie mūsų šalį. Senolis puikiai žinojo, kad Lietuva yra viena iš trijų Baltijos valstybių, turinti apie 3 milijonus gyventojų ir tai, jog kažkada priklausėme Sovietų Sąjungai.

Lietuvos paviljone kinas net šešis kartus išbandė savo rankos taiklumą krepšinio aikštelėje, iš kurių net trys metimai buvo taiklūs. Didžiausią įspūdį Džou Pinfan paliko iš Katedros aikštės atkeliavusi „Stebuklo“ plytelė.

Lietuvos paviljono generalinis komisaras Romas Jankauskas svečiui įteikė menininko Klaido Navicko iškarpytą paveikslą „Kai aš mažas buvau“, knygą apie karpinius, lietuviško midaus ir saldumynų bei keturis kvietimus į Lietuvos Nacionalinę dieną, kurioje lankysis ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kasdien Lietuvos paviljone apsilanko apie 37 tūkst. lankytojų. Daugiausiai iki šiol mūsų šalies paviljone per vieną dieną yra apsilankę 55 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: Expo 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių