Lietuvos paukštininkai ketina eiti į Rusijos rinką

Žlugus Rusijos ir JAV deryboms dėl paukštienos importo, į Rusijos rinką ketina eiti Lietuvos paukštininkai.

Maskva paskelbė, kad 150 tūkst. tonų vištienos bus perkama ne iš JAV, o iš kitų šalių, tad savą rinkos gabalą pasiryžę išsikovoti ir Lietuvos paukščių augintojai, rašo "Verslo žinios".

"Į Rusiją nevežėme, nes praktiškai visa rinka buvo užimta vietos augintojų ir amerikiečių. Dabar atsiras niša ir mūsų paukštininkai mėgins į ją patekti", -prognozavo Lietuvos paukštininkystės asociacijos prezidentas Vytautas Tėvelis.

Lietuva stengsis pasinaudoti šia galimybe, nes šalyje paukščių auginama vis daugiau ir reikia ieškoti naujų rinkų, o pigi lenkiška produkcija pigina gaminius ir Lietuvoje.

"Lenkijos paukštiena veržiasi į mūsų rinką ir pigina gaminius. Produkciją mūsiškiams kartais tenka parduoti nuostolingai", - teigė V.Tėvelis.

Asociacijos duomenimis, per keturis mėnesius šiemet buvo pagaminta 5 proc. daugiau paukštienos nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Šiuo metu lietuviai daugiausia gaminių eksportuoja į Estiją ir Lenkiją.

JAV eksportas į Rusiją apribotas 2010 metų sausį, kai vietinė sanitarijos tarnyba uždraudė prekiauti chloru apdorota mėsa.

Šiemet iš JAV į Rusiją turėjo būti įvežta 600 tūkst. tonų paukštienos - tai sudarė 77 proc. viso paukštienos importo ir apie 20 proc. šalyje suvartojamos paukštienos. 2009 metais iš JAV buvo įvežta 750 tūkst. tonų paukštienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių