„Lietuvos pašto“ vadovo kėdė – lyg užkeikta

Šiandien vykusiame posėdyje bendrovės „Lietuvos paštas“ valdyba šalių susitarimu atleido laikinai bendrovės generalinio direktoriaus pareigas ėjusį Aidą Ignatavičių.

Laikinai eiti vadovės pareigas nuo rytojaus pavesta bendrovės Finansų tarnybos direktorei Linai Minderienei. A.Ignatavičius pareigas palieka savo noru ir ateityje dirbs privačiame sektoriuje. Tolesnę profesinę veiklą jis žada tęsti dirbdamas vieno iš stambiausių pasaulyje hidraulinės kėlimo technikos gamintojų atstovybės vadovu Lietuvoje.

„Strateginiai įmonės tikslai nekinta, organizacijoje vykdomi pokyčiai, skirti stabilizuoti įmonės finansinę situaciją, didinti gaunamas pajamas ir modernizuoti įmonės veiklą, nesustoja ir toliau bus įgyvendinami. Dėkojame A. Ignatavičiui už jo darbą, vertiname jo pasiekimus ir linkime sėkmės tolesnėje veikloje“, – sakė susisiekimo viceministras ir „Lietuvos pašto“ bendrovės valdybos pirmininkas Rimvydas Vaštakas.

Pasak jo, šiandieninė valstybės valdomų įmonių vadovų motyvacinė sistema nepalanki geriausiems specialistams pritraukti ir išlaikyti. R.Vaštako teigimu, norint į valstybinį sektorių pritraukti profesionalus, kelti jiems ambicingus uždavinius ir reikalauti įspūdingų rezultatų, atitinkamai turi būti pertvarkyta ir vadovų atlygio bei motyvavimo sistema.

A.Ignatavičius „Lietuvos pašto“ vadovo poste pakeitė ankstesnį įmonės direktorių Andrių Urboną, kuriam šių metų balandį buvo pareikšti įtarimai organizavus didelės vertės turto prievartavimą bei organizavimus pasikėsinimą sukčiauti įgyjant didelės vertės svetimą turtą.

A.Ignatavičių dirbti patarėju pasikvietė būtent tuometinis „Lietuvos pašto“ vadovas A.Urbonas, kuris kartu su A.Ignatavičiumi anksčiau yra dirbęs VST ir „Swedbank“.

Dar prieš A.Urboną „Lietuvos pašto“ generalinio direktoriaus pareigas ėjęs Ernestas Vaidelis taip pat neišvengė pareigūnų nemalonės. Specialiųjų tyrimų tarnyba pernai rudenį jam pateikė įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšininkavimo.

Artimiausiu metu planuojama skelbti konkursą nuolatinio „Lietuvos pašto“ vadovo pareigoms užimti.
100 proc. Lietuvos pašto akcijų priklauso valstybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių