Lietuvos paštas: buvę „snoriukai“ pradės veikti metų pabaigoje

Lietuvos paštas „snoriukus“ turėtų perimti artimiausiu metu - L.Minderienė

Valstybės valdomas Lietuvos paštas ir likviduojamas bankas „Snoras“ artimiausiu metu turėtų baigti vadinamųjų „snoriukų“ įsigijimo sandorį. Tačiau Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė BNS neprognozavo, kada konkrečiai tai gali įvykti.

„Beveik kiekvieną dieną kas nors įvyksta, tvarkoma daugybė dokumentų. Artimiausiu metu sandoris bus baigtas, tačiau kada tiksliai - negaliu pasakyti, tai tvarko mūsų teisininkai“, - BNS sakė pašto vadovė.

L.Minderienė patvirtino, jog kai paštas perims „snoriukus“, juos įvertins, tuomet spręs, kaip koreguoti savo strategiją.

„Sandoris užtruko. Ne viskas, kas buvo paskaičiuota ir suplanuota prieš pusę metų, gali tikti. Įvertinsime situaciją ir apsispręsime galutinai“, - sakė L.Minderienė. Ji neprognozavo, kada gali būti pradėta veikla buvusiuose „snoriukuose“.

Pašto vadovės teigimu, įmonė neturi tikslo siekti kredito įstaigos licencijos: „Ir dabar dirbame kaip tarpininkai, bendradarbiaujame su “Ūkio banko lizingu„, “General Financing„, “Western Union".

Pašto bendrovė dabar turi mokėjimo įstaigos licenciją.

Planuojama, kad buvusiuose „snoriukuose“ bus surenkamos įmokos ir mokesčiai, siunčiamos perlaidos, išgryninami pinigai, teikiamos vartojimo paskolos. Ateityje ketinama pasiūlyti ir naujų finansinių paslaugų. Planuojama, kad pirmieji Lietuvos pašto „bankeliai“ turėtų pradėti veikti šių metų pabaigoje.

„Snoras“ prieš bankrotą turėjo didžiausią mažmeninį tinklą Lietuvoje su daugiau nei 250 filialų ir klientų aptarnavimo skyrių, kurių dalis yra vadinamieji „snoriukai“, daugiau kaip 300 bankomatų. Analitikai prognozavo, kad vien „Snoro“ kioskus galima parduoti maždaug už 7 mln. litų, o kartu su kitu nekilnojamuoju turtu kaina galėtų siekti ir 10 mln. litų.

Neoficialiais duomenimis, „snoriukų“ pardavimo kaina yra gerokai mažesnė, negu prognozavo analitikai.

Lietuvos paštas, kurio 100 proc. akcijų priklauso valstybei, plačiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą turinti bendrovė Lietuvoje. Įmonė taip pat teikia logistikos, finansinio tarpininkavimo ir elektronines paslaugas.


Šiame straipsnyje: Lietuvos paštassnoriukaiSnoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių