Lietuvos NT bendrovės dairosi po užsienį

Viena iš didžiausių Lietuvos nekilnojamojo turto konsultacijų ir paslaugų bendrovių „ŽIA valda real estate" keičia pavadinimą į OREM ir pradeda plėtrą užsienyje. Kompanijos tinklo užsienio šalyse kūrimą ir darbą koordinuos šiuo tikslu įsteigtas holdingas „OREM holding". Artimiausia OREM plėtra planuojama Rytų ir Pietryčių Europos rinkose bei Baltijos šalyse. Šiame regione iki metų pabaigos planuojama įsteigti bent 3 NT bendroves.

2005 m. įkurta OREM patenka į didžiausių Lietuvos nekilnojamojo turto paslaugų bendrovių trejetuką. Pernai įmonės sandorių apimtys pasiekė 300 mln. eurų ir buvo 10 kartų didesnės nei 2005 metais. Ji aptarnauja daugiau kaip 17 tūkst. juridinių bei fizinių asmenų. Įmonėje šiuo metu dirba apie 100 specialistų. OREM biurai Lietuvoje veikia Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Tarptautinė plėtra tapo pagrindine įmonės pavadinimo keitimo priežastimi. Siekdama visose rinkose turėti atpažįstamą ir lengvai suprantamą prekinį ženklą, kompanija atsisakė ankstesnio vardo „ŽIA valda real esate" ir nuo šiol vadinsis OREM.

Tarp šalių, kuriose artimiausiu metu gali būti įsteigtos OREM atstovybės, įvardijamos sparčiai augančios Rytų ir Pietryčių Europos rinkos: Serbija, Bulgarija, Ukraina, Rusija, Gruzija, Moldova. Taip pat tinklas ketina plėstis Baltijos šalyse. Dar šiemet planuojama įsteigti bendroves bent 3-jose užsienio rinkose. Šiuo metu vyksta aktyvi situacijos analizė ir derybos su galimais partneriais 5-iose šalyse.

Tikimasi, kad tarptautinis NT kompanijų tinklas jam priklausančioms įmonės suteiks konkurencinio pranašumo. Pavyzdžiui, padės greičiau rasti investuotojus kitose rinkose, suteiks galimybę klientams teikti paslaugas ir siūlyti objektus iš karto keliose rinkose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių