Lietuvos nemokumo rizika dvigubai didesnė už Estijos

Kreditingumo informacijos paslaugų bendrovės CMA duomenimis, Lietuvos nemokumo rizika ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį išaugo ir pasiekė 23,4 procento.

Trečiąjį praėjusių metų ketvirtį Lietuvos sudėtinė nemokumo (bankroto) tikimybė per artimiausius 5 metus siekė 20,2 proc., o per finansų krizę 2009-aisiais buvo viršijusi ir 30 proc., rašo portalas vz.lt.

Naujausios CMA ataskaitos duomenimis, pagal bankroto tikimybę Lietuva yra geresnėje padėtyje už Belgiją (bankroto tikimybė - 24,2 proc.), Slovėniją (24,9 proc.), Rumuniją (27,3 proc.), Italiją (34,9 proc.). Pirmose nesaugiausių (finansų rinkų prasme) valstybių pozicijose įsitaisiusios Graikija (93,8 proc.), Portugalija (60,8 proc.) ir Pakistanas (50,9 proc.).

Saugesnė už Lietuvą laikoma Latvija (tikimybė - 22,8 proc.), Slovakija (19,4 proc.), Rusija (18,2 proc.), Estija (11,6 proc.).

Finansų rinkose nemokumas (bankrotas) įvardijamas kaip šalies nesugebėjimas nustatytu laiku išpirkti vertybinius popierius.


Šiame straipsnyje: bankrotaskreditavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kasciadaros

kasciadaros portretas
tokie musu isrinktieji nenurims kol nenuaus kelniu nuo paprastu zmoniu ir nepasisavins visu EU skirtu ismoku,o tada jau bus saukstai po pietu ir bankrotas .neveltui sakoma pasaulyje ,kad lietuviai eurosajuze yra kvailiausi,pasidave saujelei aferistu diktuojamiems nurodymams.

estai

estai portretas
neturi kubiliaus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių