Lietuvos medikai viliojami penkiaženklėmis algomis ir privilegijomis

Vilniuje jau ketvirtą kartą rengiamos tarptautinės medikų ir kitų sveikatos priežiūros specialistų karjeros dienos, kurių metu užsienio kompanijos Lietuvos medikams žada ne tik gerokai didesnius atlyginimus, bet ir kitas privilegijas.

Kaip teigiama pranešime, sekmadienį renginyje prisistatys 11 medicinos personalo įdarbinimo kompanijų, kurios lietuviams specialistams siūlys 10 tūkst. litų siekiančius atlyginimus, apgyvendinimą ir kalbų kursus.

Organizatoriai šį sekmadienį tikisi pritraukti iki tūkstančio Lietuvos specialistų, besidominčių darbo Vakarų Europoje galimybėmis.

„Jei per pirmąsias Vilniuje suorganizuotas karjeros dienas apie 70 proc. siūlomų darbų buvo laikini ir dominavo įdarbinimo kompanijos iš D.Britanijos, tai šiemet neabejotina lyderė – darbo rinką ES naujokėms atvėrusi Vokietija“, - sako karjeros dienų direktorius Grzegorzas Chodkowskis.

Jo teigimu, Vokietija gali pasiūlyti apie 10 tūkst. įsidarbinimo vietų  gydytojams ir dar daugiau slaugytojams. Ji taip pat vienintelė šalis Europoje, mielai priimanti dar patirties neįgijusius gydytojus. Naujausia medicinine įranga aprūpintos Rytų Vokietijos gydymo įstaigos netgi siūlo apgyvendinimą ir kitas privilegijas.

Tradiciškai kontaktų mugėje dalyvaus ir didžiausia Didžiojoje Britanijoje laikino įdarbinimo kompanijos, kurios leidžia išbandyti savo jėgas be ilgalaikių įsipareigojimų.

Karjeros dienų organizatoriaus teigimu, nuo praėjusių metų pavasario surengus 3 tokius renginius, kontraktus su užsienio gydymo įstaigomis sudarė apie 200 Lietuvos medikų ir sveikatos priežiūros specialistų.

„Lietuvos specialistai ir toliau aktyviai domisi karjeros galimybėmis, nes darbo užmokesčio Vakarų Europoje ir Lietuvoje skirtumai vis dar ryškūs – iki 5 ar net 10 kartų,  priklausomai nuo specializacijos“, - sako dr. G. Chodkowskis.

Pavyzdžiui, „ID-Medical“ įvairių specializacijų gydytojams siūlo darbus, apmokamus 50-70 D.Britanijos svarų (apie 200-280 Lt) per val., STEGMED pasamdyti slaugytojai gali tikėtis apie 2000 eurų (apie 6900 Lt) per mėnesį, o „Jörg Herrmann Die Personalberater“ rengiami jauni medikai  - 2500-3500 eurų (apie 8600-12000 Lt) per mėnesį.

Pasak dr. G..Chodkowskio, keletas darbą Švedijoje, Danijoje bei Norvegijoje siūlančių Skandinavijos kompanijų gali pasiūlyti nemokamus kalbos kursus ne tik medikams, bet ir jų šeimoms.


Šiame straipsnyje: Sveikatos apsaugamedikaialgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausiu

klausiu portretas
gal kas =ino kur vyks renginys?

a.b.

a.b. portretas
„Radisson Blu“ nuo 11 iki 18 val.

vokietija

vokietija portretas
pirmiausiai jie dirbs ti gydytoju asistentais,o be kalbos,tai aplamai jokios kalbos.ispustas straipsnis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių