Lietuvos kurortai brangsta ir tuštėja

Iš atostogų Nidoje poilsiautojai grįžta sunerimę dėl mėgstamo kurorto ateities. Jokių naujų pramogų, kainos kavinėse ir apgyvendinimo įstaigose pakilusios net iki 30 proc., o kur dar degalai, kelto kaina, vietinė rinkliava.

Vien nukeliauti automobiliu iš Vilniaus iki Nidos su visais mokesčiais atsieina apie 250 litų, tad nenuostabu, kad žmonių kurorte šią vasarą - kaip niekad mažai. „O tie, kurie atvyko, galima sakyti, gyvena „Maximoje", - įspūdžiais dalijasi poilsiautojai.

Kaip rašo žurnalas „Veidas", vietiniai gyventojai taip pat ne itin džiugiai nusiteikę. Štai interneto tinklalapio, kuriame skelbiami kambarių ir butų nuomos Nidoje skelbimai, prižiūrėtojas nidiškis Tadas sako, kad prieš šį sezoną visų aprašomų objektų savininkai paprašė skelbimuose nuomos kainas ištaisyti į 30-50 litų didesnes. Tokios pat, kaip „Veidui" teigė Nidos kempingo darbuotoja, liko tik viešbučių kainos.

Padidėjo kainos ir Neringos kavinėse. Tarkime, populiarioje kavinėje „Kuršis" patiekalai brango mažiausiai po du litus. Tad nieko keista, kad pavasarį Nidoje atidaryta pirmoji „Maxima" tapo tikru išsigelbėjimu brangaus maisto kavinėse nebeįperkantiems poilsiautojams ir galvos skausmu barų bei kitų parduotuvių savininkams. Teigiama, kad kelias parduotuves rengiamasi uždaryti.

Vis dėlto Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila" direktorės pavaduotoja Agnė Palanskytė padėties nedramatizuoja, nors ir pripažįsta, kad poilsiautojų Nidoje šiemet mažiau.

„Tačiau šią vasarą itin daug ilgųjų savaitgalių, per kuriuos į Nidą plūsta poilsiautojai, tad bendra padėtis nėra tokia bloga", - tvirtina ji.

Neramios nuotaikos ir Palangoje. „Maisto kainos kavinėse čia kilo net dvigubai, nakvynė brango 10 proc., - pasakojo Palangos turizmo informacijos centro vadybininkė Julija Žislina. - Poilsiautojų pastebimai mažiau. Nebeatvyksta ne tik lietuviai, bet ir Palangą mėgę latviai, baltarusiai".

Atrodo, kad abu Lietuvos kurortai pretenduoja likti tik turtingų vakariečių poilsio vieta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių