Lietuvos jaunieji architektai sužibėjo Baltarusijoje

Baltarusijos sostinėje Minske vykusiame VIII nacionaliniame architektūros festivalyje „Minskas-2009“, kuriame surengtas tarptautinis jaunųjų architektų (iki 40 metų) konkursas „Leonardo 2009“, lietuviai pelnė dvi pirmąsias vietas.

Šiame konkurse buvo pristatyta daugiau kaip 370 jaunųjų architektų  darbų iš 28 Europos ir Azijos valstybių. Jame sėkmingai dalyvavo ir Vilniaus architektūros studijos jaunieji architektai, kurie į Lietuvą parsivežė net du pirmos vietos medalius.

Architektai varžėsi dviejose kategorijose: realizacijos ir projektai. Kiekviena iš jų dar buvo suskirstyta į urbanistinius, visuomeninių / gamybinių pastatų, daugiabučių, mažaaukščių gyvenamųjų pastatų, landšafto ir interjero projektus.

 

Lietuviai architektai užėmė pirmąją vietą už daugiabučių gyvenamųjų pastatų realizacijas ir projektus: „Taurakalnio namai“, „Karaliaus Mindaugo apartamentai“, “Nida“, „Scandi Park“.

Taip pat pirmoji vieta buvo laimėta visuomeninės paskirties projektų kategorijoje už Vilniaus profsąjungų rūmų rekonstrukcijos projektą.

Pagrindinį prizą realizuotų objektų kategorijoje šį kartą laimėjo jaunieji architektai iš Vokietijos - Ralph Brandt ir Martin Simon.

Bendrovės "Vilniaus architektūros studija" atstovų teigimu, ekonominio sunkmečio laikotarpiu ypač svarbu populiarinti  lietuvišką intelektualinį produktą.

„Tai taip pat didelė moralinė parama Vilniaus architektūros studijos jauniesiems architektams, kurie dalyvauja eksporto skatinimo programoje ir šiuo metu vis daugiau ir daugiau projektų vykdo užsienio valstybėse - Baltarusijoje, Kazachstane, Švedijoje, Taityje, Angoloje, Afganistane“, - teigė studijos vadovas Algimanas Pliučas.


Šiame straipsnyje: architektai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lilija

Lilija portretas
Super. Sveikinimai. Kas tie šaunoliai, gal pavardės kurnors galima sužinoti?

Lilija

Lilija portretas
Super. Sveikinimai! Kas tie šaunuoliai? Gal pavardės kurnors galima sužinoti? :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių