Lietuvos investuotojai - nemažai klaidų darantys pesimistai

Lietuvos investuotojai - pesimistai, darantys nemažai klaidų, nebūdingų patyrusiems profesionalams, rodo investicijų valdymo bendrovės „Synergy Finance“ tyrimas.

Beveik pusė - 42,1 proc. - Lietuvos investuotojų neturi investavimo strategijos, kuri įprasta patyrusiems investuotojams, trečiadienį rašo „Verslo žinios“. 57,7 proc. investuotojų tokią strategiją, pagal kurią žino, ką, kiek ir kada reikia pirkti ar parduoti, turi.Tarp svarbiausių investuotojams šaltinių, priimant investicinius sprendimus, įvardijami šeimos ir draugų patarimai (šiuo šaltiniu naudojasi 11,2 proc. investuotojų) ar antriniame informacijos šaltinyje - žiniasklaidoje - rasta informacija (13,7 proc.).

Lietuvos investuotojams būdingas pesimizmas: tik 14,4 proc. investuotojų savo asmeninius investavimo rezultatus vertina gerai, 53,7 proc. - vidutiniškai, o dar 30,7 proc. - prastai.

„Pesimizmo apraiškų yra ir daugiau, pavyzdžiui., manančiųjų, kad portfeliui kylant didžiausią įtaką daro tik jų investavimo įgūdžiai, yra 16,7 proc. O manančiųjų, kad portfeliui krentant didžiausią įtaką daro nepakankami jų investavimo įgūdžiai, yra 35,8 proc., arba daugiau nei dvigubai didesnė dalis“, - teigė bendrovės „Synergy Finance“ fondų valdytojas Lukas Macijauskas.

„Synergy Finance“ tyrimas truko daugiau nei 4 mėnesius. Jame dalyvavo 426 respondentai iš didžiųjų Lietuvos miestų.


Šiame straipsnyje: investavimaspinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių