Lietuvos gyventojų nuotaikos blogėja

Lietuvos gyventojų nuotaikos blogėja - savo perspektyvas blogiausiai vertina vyresnio amžiaus ir mažesnes pajamas gaunantys gyventojai, taip pat bedarbiai ir pensininkai, rodo bendrovės RAIT tyrimo rezultatai.

Bendrovės skelbiamas vartotojų nuotaikos indeksas spalį buvo minus 28 - tai reiškia, kad 28 proc. buvo daugiau neigiamai nei teigiamai nusiteikusių žmonių. Palyginti su rugsėju, indeksas nukrito 8 procentiniais punktais.

„Tai, kad spalio mėnesį vartotojų nuotaikos indeksas nukrito, galima sieti ir su tuo, kokią informaciją žmonės gauna, ir su tuo, kad iš tiesų žmonių gyvenimas blogėja, nes jų pajamos mažėja. Žmonės girdi prastas ekonomines prognozes 2010-iems metams, Vyriausybė mažina socialines išmokas, darbdaviai mažina darbo užmokestį, didėja bedarbių skaičius", - sakė RAIT valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

Rugsėjo mėnesį, kuris buvo siejamas su darbymečiu ir ekonomikos pagyvėjimu, vartotojų nuotaikos po truputį gerėjo ir indeksas įgijo reikšmę minus 20 proc. Rugpjūtį šio indekso reikšmė buvo minus 25, teigiama pranešime.

Vartotojų nuotaikos indeksas matuoja vartotojų gyvenimo kokybės, materialinės padėties bei vartojimo pokyčius. „Rait" teigimu, indeksas atskleidžia ne tik kaip pasikeitė vartotojų padėtis, elgsena, bet ir kokie jų ateities lūkesčiai.

"Rait" vartotojų nuotaikos indeksą skaičiuoja kiekvieną mėnesį, apklaususi 1000 Lietuvos gyventojų.


Šiame straipsnyje: RAITgyventojų nuotaikos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių