„Lietuvos geležinkeliai“ paskelbė naują konkursą dyzelinui pirkti

Valstybės valdomi "Lietuvos geležinkeliai", pernai nesėkmingai bandę išsirinkti dyzelino tiekėją, paskelbė naują konkursą ir tikisi, kad kiek sumažinus reikalavimus padaugės potencialių dalyvių su patrauklesniais pasiūlymais, informuoja "Verslo žinios".

"Lietuvos geležinkelių" Pirkimų skyriaus viršininkas Saulius Braziulis sako, kad naują konkursą kovo 25 dieną paskelbusi bendrovė kiek pakeitė sąlygas, nes norima padidinti konkurenciją.

"Tai leis konkurse dalyvauti ir mažesnėms įmonėms, juolab kad nereikia atvežti viso degalų kiekio iš karto", - sakė S.Braziulis.

Su naujojo konkurso laimėtoju bus pasirašyta sutartis kalendoriniams metams bei numatyta galimybė pratęsti bendradarbiavimą dar metams, tačiau reikėtų abiejų šalių sutikimo.

S.Braziulis taip pat nurodo, kad naujos sąlygos taip pat turėtų būti patrauklesnės, nes kiek sumažinama rizika, kuri tenka tiekėjams, - dabar ji būtų pasidalijama tarp tiekėjo ir pirkėjo.

"Tikimės didesnio dalyvių aktyvumo ir konkurencijos, tikimės, kad ir tie patys Mažeikiai dalyvaus ir pasiūlys gerą kainą", - teigė S.Braziulis.

"Orlen Lietuvos" atstovė Aurelija Trakšelienė nurodo, kad šiuo metu bendrovė analizuoja konkurso sąlygas ir tik po to galės atsakyti, ar jame įmonė dalyvaus.

Anksčiau skelbta, kad maždaug 180 mln. litų vertės dyzelino pirkimo konkursą paskelbę "Lietuvos geležinkeliai" nusprendė, kad nė vieno iš dviejų pretendentų pasiūlymai neatitiko reikalavimų. Tuomet patraukliausią pasiūlymą buvo pateikusi "Orlen Lietuva.


Šiame straipsnyje: Lietuvos geležinkeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Gelezinkeliai korumpuota bendrove, nes jos pirkimu buves sefas dirbo salies viesuose pirkimuose, kuri is ten isdrebe.

666

666 portretas
o ant biodegalu nevazineja ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių