„Lietuvos geležinkeliai“ į biudžetą gali įnešti 100 mln. litų mažiau, nei norėjo M.Majauskas

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pateikė Ministrui Pirmininkui Andriui Kubiliui preliminarius skaičiavimus dėl valstybės įmonės „Lietuvos Geležinkeliai“ galimybių padidinti kitų metų valstybės biudžeto pajamas.

Pirminių skaičiavimų duomenimis planuojama padidinti įplaukas 95 mln. litų mokant dividendus.

Taip pat Susisiekimo ministerijai pateiktas galimo parduoti nekilnojamojo turto, kuris nepriklauso viešajai geležinkelių infrastruktūrai ir nėra būtinas komercinei veiklai vykdyti, sąrašas. Nepriklausomų vertintojų duomenimis, šio turto vertė gali siekti 15 mln. Lt.

„Lietuvos geležinkeliai“ taip pat pateikė siūlymą dėl antrinių įmonių, užsiimančių geležinkelių statybos ir remonto darbais, dalies akcijų pardavimo. Bendrovės specialistų skaičiavimais, priklausomai nuo to, kokia akcijų dalis (nuo 30 proc. iki 100 proc.) būtų parduota, didžiausia pardavimo kaina galėtų siekti iki 50 mln. Lt.

Išvis į biudžetą bendrovė skaičiuoja galėsianti įnešti iki 150 mln litų.

Per 2007-2009 metus ši įmonė uždirbo per 250 mln. litų grynojo pelno, o valstybei sumokėjo 20 mln. litų.

Vyriausybė nurodė jos valdomai bendrovei "Lietuvos geležinkeliai", kad valstybei reikia 250 mln. litų - jeigu ne dividendais, tai mažinant jos įstatinį kapitalą ir taip išmokant grynuosius pinigus.

Praėjusią savaitę "Lietuvos geležinkelių" Finansų skyriui paskambino premjero patarėjas Mykolas Majauskas, kuris vyriausiajai finansininkei išdėstė, kad iš įmonės valstybė tikisi sulaukti 250 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Lietuvos geležinkeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių