„Lietuvos energijoje“ laukiamos didelės pertvarkos

Valstybės netiesiogiai valdoma elektros perdavimo tinklo savininkė bendrovės "Lietuvos energija" akcininkai rugsėjo pabaigoje balsuos už tolesnį įmonės veiklų atskyrimą ir jos pertvarkymą. Be to, akcininkai turėtų pritarti ir Lietuvos elektrinės akcijų pirkimui iš Visagino atominės elektrinės.

Bendrovės akcininkų susirinkimas šaukiamas rugsėjo 28 d. per NASDAQ OMX Vilniaus biržą pranešė įmonė.

Jei akcininkai pritars, Lietuvos elektrinės akcijos bus įsigytos už nepriklausomo vertintojo nustatytą kainą.

Akcininkams, be to, bus siūloma balsuoti dėl įmonės turto investavimo bei jos antrinės įmonės "InterLinks" akcijų ir Energetikų mokymo centro dalininko teisių perleidimo.

Jei akcininkai pritars, į Technologijų ir inovacijų centrą, kuris išleis naujų akcijų, "Lietuvos energija" investuos 700 tūkst. litų piniginių lėšų, 100 proc. "InterLinks" akcijų, kurių rinkos kaina yra 3,931 mln. litų, 18 478 vienetus "Kruonio investicijų" akcijų, kurių rinkos kaina - 662,7 tūkst. litų, taip pat kitą ilgalaikį bei trumpalaikį turtą, kurio rinkos kaina - 18,824 mln. litų.

Be to, jei bus pritarta, į įmonę "Kruonio investicijos" bus investuotas 130,377 mln. litų vertės turtas,

apmokant juo naujas įmonės išleidžiamas akcijas. Už jį "Lietuvos energija" gaus ne mažiau kaip 41 proc. "Kruonio investicijų" akcijų.

Į bendrovę "Elektros tinklo paslaugos" numatoma investuoti 250 tūkst. litų piniginių lėšų, kitą turtą, kurio rinkos kaina yra 4,487 mln. litų. Šiais įnašais bus apmokamos naujos "Kruonio investicijų" akcijos - tokiu būdu "Lietuvos energija" valdys 28 proc. "Elektros tinklo paslaugų" akcijų.

Į įmonę "Tetas" bus investuota 750 tūkst. litų, 100 proc. 5 mln. litų rinkos vertės įmonės "Energetikos pajėgos" akcijų, kitą turtą, kurio rinkos kaina 2,571 mln. litai. Už šį įnašą "Lietuvos energija" gaus ne mažiau kaip 61 proc. "Teto" akcijų.

Į "Lietuvos energija" antrinę įmonę "Data Logistics Center" bus investuota 12,418 mln. litų rinkos vertės turto ir valdys 100 proc. jos akcinio kapitalo.

Technologijų ir inovacijų centrui už 294,2 tūkst. litų bus perleistos visos "Lietuvos energijos" turimos Respublikinio energetikų mokymo centro dalininko teisės


Šiame straipsnyje: Lietuvos energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių