„Lietuvos draudimas" investicijų portfelį perdavė SEB

SEB banko grupės bendrovė „SEB investicijų valdymas" nuo rugpjūčio 1 d. imsis valdyti didžiausios šalies draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas" 530 mln. litų vertės investicijų portfelį. Tai yra didžiausias tokio tipo sandoris Baltijos šalyse.

Pasak „Lietuvos draudimo" investicijų direktoriaus Baltijos šalims Gintaro Rutkausko, tokiu būdu bendrovė siekia daugiau dėmesio koncentruoti į pagrindinę - draudimo paslaugų - veiklą, o investicijų valdymą patiki specializuotai investicijų valdymo bendrovei.

„SEB investicijų valdymas" valdytoju buvo pasirinktas konkurso būdu. Jo metu buvo įvertinta, ar valdytojas atitinka tarptautinius reikalavimus ir veiklos standartus, atsižvelgta į SEB banko grupės kompetenciją, patirtį ir profesionalumą.

Lietuvoje tokia praktika dar žengia pirmuosius žingsnius, tačiau daugelyje šalių įprasta turto valdymą atskirti nuo pagrindinės veiklos, jį perduoti valdytojams profesionalams, nes taip sumažinamos sąnaudos ir visas dėmesys skiriamas pagrindinei veiklai.

Šalies draudimo rinkos lyderis „Lietuvos draudimas" priklauso vienai didžiausių tarptautinių draudimo grupių RSA, kuri teikia draudimo paslaugas 130 šalių ir aptarnauja apie 20 mln. klientų visame pasaulyje. „Lietuvos draudimas" teikia paslaugas 0,7 mln. privačių ir verslo klientų. Per praėjusius metus bendrovė uždirbo 54 mln. litų pelno, kurio dalis iš investicinės veiklos (obligacijų, akcijų ir valdomo nekilnojamojo turto) buvo 20 mln. litų - 43 proc. daugiau negu 2006 metais. „Lietuvos draudimas" užima 37 proc. Lietuvos ne gyvybės draudimo rinkos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių