Lietuvos darbo biržai vadovaus M.P.Balašaitis

Lietuvos darbo biržai turėtų vadovauti dabartinis Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Mindaugas Petras Balašaitis.

Jis, BNS žiniomis, laimėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skelbtą Darbo biržos direktoriaus konkursą.

40-mečio M.P.Balašaičio patikimumą dar vertins Specialiųjų tyrimų tarnyba, tik tuomet su juo bus pasirašyta darbo sutartis.

Inžinieriaus išsilavinimą turintis M.P.Balašaitis Kauno apskrities viršininko pavaduotoju dirba nuo 2009 metų vasario 9 dienos, o iki tol jis vadovavo bendrovėms "Juodeliai", "Baltwood", "Sienojus", dirbo įmonėse "Liepsna", "Audėjas", 1993-1997 metais turėjo savo įmonę.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Ryšių su visuomene vedėja Lina Bušinskaitė BNS sakė, jog konkursas užimti Lietuvos darbo biržos vadovo postą įvyko praėjusį penktadienį. Jame ministerija buvo pakvietusi dalyvauti tris pretendentus iš penkių, atitikusių reikalavimus.

"Reikiamus dokumentus iš viso buvo pateikę šeši pretendentai, vienas iš jų neatitiko reikalavimų, todėl liko penki", - teigė L.Bušinskaitė.

Šiuo metu Lietuvos darbo biržai laikinai vadovauja Albertas Šlekys. 17 metų Lietuvos darbo biržos direktoriaus pareigas ėjęs Vidas Šlekaitis dėl aplaidumo darbe buvo atleistas kovo pabaigoje.

Lietuvos darbo biržos direktorius yra tiesiogiai pavaldus socialinės apsaugos ir darbo ministrui ir atskaitingas ministerijos kancleriui bei viceministrui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių