Lietuvos BVP trečiąjį ketvirtį padidėjo 0,6 proc.

Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2009-ųjų laikotarpiu, padidėjo 0,6 proc. ir to meto kainomis siekė 24,975 mlrd. litų.

Per devynis šių metų mėnesius, palyginti su 2009 metų sausio- rugsėjo mėnesiais, šalies ekonomika smuktelėjo 0,1 proc. - veikusiomis kainomis BVP sukurta už 69,314 mlrd. litų, pranešė Statistikos departamentas.

Trečiąjį ketvirtį, palyginti su šių metų balandžio-birželio mėnesiais, šalies ekonomikos augimas siekė 6,7 procento.

Įvertinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, trečiąjį ketvirtį Lietuvos BVP, palyginti su tuo pačiu 2009-ųjų laikotarpiu, padidėjo 0,3 proc., o palyginti su antruoju šių metų ketvirčiu - 0,1 procento.

Anot statistikų, trečiąjį ketvirtį teigiami pramonės ir paslaugų įmonėse sukurtos pridėtinės vertės pokyčiai padengė bendrosios pridėtinės vertės mažėjimą statybų, žemės ūkio ir mažmeninės prekybos sektoriuose.

Trečiąjį ketvirtį vienam šalies gyventojui to meto kainomis teko 7586,6 lito BVP - 2 proc. daugiau nei 2009 metų liepos-rugsėjo mėnesiais (pašalinus kainų pokyčių įtaką).

Finansų ministerija prognozuoja, kad šiemet Lietuvos ekonomika augs 1,6 procento.

Reaguodamas į Statistikos departamento paviešintus bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo duomenis, premjeras Andrius Kubilius pažymi, kad pasiteisina Vyriausybės vykdoma politika.

„Šios teigiamos tendencijos, tai dar vienas akivaizdus liudijimas, kad pasiteisina Vyriausybės vykdoma finansinė ir ekonominė politika. Pozityvūs rezultatai suteikia vis stabilesnio optimizmo ateičiai“, –  sakė premjeras A. Kubilius.

Premjeras taip pat mano, kad BVP augimo tendencijos artina tą laiką, kai kiekvienas Lietuvos žmogus konkrečiai pajaus gyvenimo pagerėjimą.


Šiame straipsnyje: BVP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių