Lietuvos biurokratijos liūnas neleidžia bylinėtis su „Gazprom“

Po kreipimosi į Stokholmo arbitražą nedidelė italų energetikos kompanija privertė nusileisti rusų dujų milžinę "Gazprom", tačiau Lietuva artimiausiu metu negalės pasinaudoti sukurtu bylinėjimosi su Rusijos dujų milžine precedentu Stokholmo arbitraže, nes dėl biurokratinių kliūčių iki šiol nepateikė ieškinio, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Energetikos ministerija buvo paskelbusi teisinių paslaugų pirkimo konkursą, tačiau gegužės 31-ąją Viešųjų pirkimų tarnybos prašymu jį sustabdė.

Advokatus už 4 mln. litų buvo numatyta samdyti galimam bylinėjimuisi su "Gazpromu". Neoficialiai buvo teigiama, kad konkurso sąlygas ginčijo kelios jame dalyvauti ketinusios teisininkų kontoros.

Viešųjų pirkimų tarnybos atstovė Aušra Pocienė sakė, kad, gavusi galimų paslaugų teikėjų pretenziją ir įvertinusi konkurso riziką, tarnyba jau baigė konkurso sąlygų tyrimą ir savo išvadas oficialiai paskelbs trečiadienį.

Dienraščiui nepavyko sužinoti, ar ministerija vis dar turi entuziazmo kreiptis į arbitražą dėl "neteisingų "Gazprom" kainų": ministras atostogauja, dujų klausimus kuruojantis ir derybininkams su "Gazprom" vadovaujantis viceministras Arvydas Darulis buvo užsiėmęs.
Ekspertai nedrįso oficialiai komentuoti "Gazprom" ir "Edisono" susitarimo, tačiau prognozavo, kad sukurtu precedentu netrukus sieks pasinaudoti kiti "Gazprom" klientai, taip pat ir Lietuva.


Šiame straipsnyje: GazpromDujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių