Lietuvos bendrovė sulaukė Pasaulio ekonomikos forumo įvertinimo

Pasaulio ekonomikos forumas (PEF) pirmą kartą įvertino Lietuvos bendrovę kaip vieną novatoriškiausių pasaulyje.

Lietuvoje įkurta mobiliųjų aplikacijų platinimo bendrovė „GetJar“ pateko į PEF sudarytą „Technologijų pionierių 2011“ sąrašą. Jame įvardinta 31 bendrovė iš viso pasaulio, iš jų tik keturios, įskaitant ir „GetJar“, yra susijusios su interneto technologijomis.

„Technologijų pionieriais įvardinamos tik tokios bendrovės, kurios gali padaryti reikšmingą įtaką viso pasaulio verslo, visuomenės ar ekonomikos ateičiai. Todėl šis apdovanojimas yra vienas svarbiausių įvertinimų, suteiktų mūsų bendrovei“, – sakė „GetJar“ įkūrėjas ir vadovas Ilja Laurs.

„Technologijų pionierius 2011“ rinkusi forumo komisija gavo daugiau nei 330 paraiškų iš viso pasaulio, kurias vertino 68 technologijų ekspertai: akademikai, žurnalistai ir rizikos kapitalo bendrovių atstovai.

Apdovanojimus pelniusios bendrovės atstovauja 13 pasaulio valstybių ir bus atskirai pasveikintos per Pasaulio ekonomikos forumo susitikimą Kinijoje rugsėjo 13-15 dienomis.

Ankstesniais metais tarp „Technologijų pionierių“ kategorijos laimėtojų yra buvusios tokios bendrovės ir dabartiniai technologijų gigantai kaip „Google“, „Ebay“, „Paypal“, „Twitter“, „Mozilla“, „Opera“ ir kiti. Šios kategorijos laimėtojai yra įtraukiami į Pasaulio ekonomikos forumo darbo grupes, kurios dalyvauja sesijose Davose sprendžiant globalias pasaulio problemas.

„GetJar“, pirmoji pasaulyje 2005 metais pristačiusi daugiaplatforminę mobilių aplikacijų atsisiuntimo paslaugą, šiuo metu yra antroji didžiausia mobiliųjų aplikacijų bendrovė pasaulyje, kurią kol kas lenkia tik „Apple“.

Pagal aplikacijų atsisiuntimo apimtis „GetJar“ gerokai lenkia analogiškas paslaugas tokių gigantų kaip „Nokia“, „Microsoft“, „Samsung“, „LG“ ir kt.  

Kas mėnesį vartotojai iš „GetJar“ portalo atsisiunčia beveik 100 mln. programų, o iš viso jau parsisiųsta daugiau nei 1 mlrd. aplikacijų.


Šiame straipsnyje: getjar

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių