Lietuvos automobilių turgams - geros žinios iš Azijos

Kazachstano vyriausybei susitarus su Rusija, kad nuo liepos 1 dienos bus 2-3 kartus sumažinti muitai nenaujiems automobiliams, įvežamiems į šalį, tenykščiai verslininkai ėmė rengtis kelionei į Lietuvos turgus.

"Matome, kad paskelbus naujieną apie muitų sumažinimą pradėjo daugėti klientų, kurie važiuoja pirkti automobilių. Kitą savaitę atvesime pirmąją pirkėjų grupę", - "Verslo žinioms" sakė kazachus į Lietuvą gabenančios įmonės "Sigida" direktorius Sigitas Daugirda.

Verslininkas skaičiuoja, kad pernai, iki įsigaliojant bendrai Rusijos, Kazachstano ir Ukrainos muitų sąjungai, per mėnesį į šalį bendrovė atgabendavo apie 2 tūkst. kazachų. Po sausio 1 dienos, paaugus mokesčiams, per mėnesį "Sigida" atveždavo iki 150 keliauninkų. Dabar tikimasi, kad bus bent 1 tūkst. nenaujų mašinų ieškančių svečių.

"Kol kas kazachų pro langą dar nematau, tačiau jų laukiame, nes šiandien kiekvienas gyvas žmogus su pinigais - aukso vertės. Naujiena apie muitų sumažinimą mus džiugina", - teigė įmonės "Bleiras" direktorius Paulius Šinkūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių