Lietuvos apskaitos kompanijos pereina prie darbo internete

Vis daugiau Lietuvos apskaitos bendrovių norėtų klientų buhalteriją apskaityti internetu. Tačiau ne visas naujoves jų klientai priima taip sparčiai kaip galėtų – prie tokios išvados priėjo spalį–gruodį vykusiuose renginiuose dalyvavusios Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskaitos kompanijos.

Bendrovės „Prototechnika“ organizuotuose susitikimuose 40 apskaitos kompanijų atstovai ieškojo būdų, kaip dirbti našiau ir efektyviau teikti paslaugas verslui.

Didžiuosiuose šalies miestuose vykusių susitikimų dalyviai domėjosi „NetSkaita“ veikimo principais internete, funkcijomis ir kaina. Pasak produkto vadovės Jolitos Romančikienės, apskaitos kompanijoms naudojimasis „NetSkaita“ nieko nekainuoja. Prie apskaitos ir finansų valdymo platformos nemokamai prisijungę apskaitininkai gali lengvai pasiekti šia programa besinaudojančių klientų duomenis ir sutrumpinti apskaitai skiriamą darbo laiką.

Susitikimų metu dalyviai stebėjo realias situacijas, kaip su įmonės duomenimis dirba prie vienos duomenų bazės iš skirtingų vietų per internetą prisijungęs verslininkas ir apskaitininkas. Pavyzdžiui, verslininkui programoje nurodžius kam jis perveda pinigus, apskaitininkas juos gali iš karto eksportuoti į banką. Verslininkas ir buhalteris gali stebėti kaip po atlikto pardavimo iš karto keičiasi sandėlio likučiai, analizuoti skolų, įplaukų, pelno ataskaitas ir kt.

Klaipėdos apskaitos bendrovės „Lucus“ direktoriaus Viktoro Arkušino teigimu, renkantis apskaitos programą svarbu, kad ji būtų patogi. „Man svarbiausi technologiniai kriterijai, sistemoje naudojamos naujos technologijos. Išties patogu, kad sukūrus prieigą prie duomenų galima prisijungti iš bet kur“, – teigia įmonės apskaitos programą artimiausiu metu ketinantis atnaujinti V. Arkušinas.

J. Romančikienės teigimu, apskaitos bendrovės ima suvokti, kad ateityje visa informacija atsidurs IT specialistų vadinamuose debesyse ir bus pasiekiama internetu, todėl pradeda ieškoti modernesnių apskaitos būdų.

 


Šiame straipsnyje: apskaitaverslasinternetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių