Lietuvoje pristatyta 31 verslo idėja

Savaitgalį vykusiame pirmajame Lietuvoje pasaulinės verslumo iniciatyvos „Startup Weekend“ renginyje buvo pristatyta 31 originali verslo idėja. Organizatorių teigimu, aktyvumu lietuviai pralenkė daugumą Šiaurės šalyse vykusių renginių.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitete susirinko daugiau dalyvių nei planuota - atvyko apie 170 žmonių: pristatančiųjų verslo idėjas, įvairių sričių specialistų-konsultantų ir investuotojų, tarp kurių buvo ir atstovai iš JAV bei Danijos. Projekto metu buvo suformuota 17 komandų, o sekmadienio vakarą tolimesniam vystymui pristatyta 15 verslo idėjų-prototipų. Tarp pristatytų idėjų - mokymosi metodikų socialinis tinklalapis, meno darbų eksportas, skolų valdymo programa (http://trackdebt.com/), galimybės socialiniuose tinkluose, kapų priežiūros paslaugos. Komanda, kurianti nuotolinę dokumentų patvirtinimo sistemą gavo net du investicinius pasiūlymus.

„Renginys išties pavyko - sulaukėme daug perspektyvių žmonių, turinčių savo verslo idėjų ir siekiančių realizuoti turimas vizijas. Aktyvumu nusileidome nebent Kopenhagoje vykusiam renginiui - tai rodo, kad lietuviai mąsto apie savo verslo kūrimą ir domisi, kaip tai įgyvendinti. Vis dėlto, daugelis idėjų yra dar pakankamai „žalios“ ir projektų kokybės atžvilgiu atsiliekame nuo kitų vakarietiškų šalių“, - sakė vieno iš renginio organizatorių, Žinių ekonomikos forumo direktorius Edgaras Leichteris.

Jo teigimu, tokiais renginiais ir iniciatyvomis kraštiečiai yra skatinami atsiverti, bendrauti ir dalintis mintimis, kad būtų sukurta tinkama kultūra verslo idėjų plėtojimui ir realizavimui. Po mėnesio suformuotas komandas žadama vėl suburti ir pamatyti, kuria linkme juda verslo prototipų kūrimas.

ISM rektoriaus dr. Nerijaus Pačėsos teigimu, šis renginys labai svarbus ir mokymosi aspektu: „Aktyvus darbas komandose, idėjų loginis pagrindimas, sprendimų ieškojimas - tai stiprūs pagrindai tolimesniam verslo idėjų ir paties verslo kūrimui. Svarbu išlaikyti tokių iniciatyvų tęstinumą ir drauge formuoti verslią bendruomenę“.

„Startup Weekend“ Lietuvoje organizavo Žinių ekonomikos forumas, Lietuvos marketingo asociacija (LiMA), „Open Coffee Club“, „Ensorcel“ bei „Startups.lt“. Renginiai vyko Vilniuje ISM Vadybos ir ekonomikos universitete ir Kaune Ryšių istorijos muziejuje. Projekte dalyvavo atstovai iš „Saulėtekio slėnio“, „Alnos“, „Fermento“, „Microsoft“, „Omnitel“, „Eksma“, „Hostex“ ir kitų įmonių.


Šiame straipsnyje: mokslasstudijosverslo idėjos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių