Lietuvoje prasidėjo cukraus gamybos sezonas

Pirmasis Lietuvos cukraus fabrikas pradeda naują gamybos sezoną. Cukraus gamybos sezonas tęsiasi nuo rugsėjo iki gruodžio mėnesio.

Pagal tradiciją kalkakmenio krosnį nuo 1931-ųjų uždegdavo darbščiausias darbininkas, kurį išrinkdavo fabriko direktorius. Šįkart ją uždegė bendrovės gamybos ir technikos direktorius Vidas Piepolis.

Iš fabriko kamino virstantys tiršti dūmai – tai žinia, kad cukraus fabrikas Marijampolėje pradėjo naują gamybos sezoną. Kad krosnis įkaistų iki 900 laipsnių karščio, reikia trijų parų.

„Tikiuosi, kad sezonas bus tikrai sėkmingas. Kas dėl gamybinių pajėgumų, per parą mes galim perdirbti iki 2 tūkst. tonų cukrinių runkelių. Tai priklauso nuo runkelių cukringumo“, – sako bendrovės „Arvi cukrus“ gamybos ir technikos direktorius Vidas Piepolis.

Šiais metais iš ūkininkų fabrikas numatęs supirkti apie 350 tūkst. tonų cukrinių runkelių. Tikimasi pagaminti beveik 35 tūkst. tonų cukraus. Įprastai gruodį gamybos sezonas baigiamas.

„Iki sezono mes turime 130 nuolatinių darbuotojų. Kiekvienais metais mes priimame daugiau kaip 200 sezoninių darbuotojų“, – teigė bendrovės „Arvi cukrus“ generalinis direktorius Eduardas Justinas Jakevičius.

Bendrovė eksportuoja apie pusę pagaminamos produkcijos. Cukraus fabrikas turi 26 tūkst. tonų gamybos kvotą.

Dar vieno fabriko „Nordic Sugar Kėdainiai“, gamybą pradėjusio vakar, cukraus kvota dvigubai didesnė. Lietuvos nacionalinė cukraus kvota siekia 90 tūkst. tonų.


Šiame straipsnyje: cukrus

NAUJAUSI KOMENTARAI

l

l portretas
Turbut cukrus pabrangs, nes burokai neuzderejo!

Kns

Kns portretas
Labiausiai tai patiko cukraus kaina, kažkodėl mums parduoda po 3,60Lt, nors vokietijoje tas pats cukrus kainuoja tik 60 euro centų. Ir kiap visada lupam iš savų. Apie miltus iš vis patylėsiu, LT 3kart brangiau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių